レベル3
🌟 Tabelog 4.35 超高分|連續6年銀獎百名店🌟💰 ¥14,000 - ¥ 15,000每桌皆安排專人焼肉 嚴格控制火侯 介紹每一道肉的部位 醬汁的搭配 服務細緻 ❤️所選和牛部位 細膩柔嫩咬感 甘甜風味🖤部份燒肉調味偏重 用餐時間趕 2hrs 🤍與頂級焼肉相比 論出品不算特別驚艷 論專業性不給焼肉ジャンボ はなれ & 靜龍苑強 但性價比極高👍🏻👍🏻👍🏻 價錢親民👑👑提供日文和英文菜單 英語溝通👌🏻Limited Truffle Set ¥ 13,900 (~$740)。前菜 3種 辣青瓜 辣蘿蔔 泡菜 。涼拌 3種 豆芽 菠菜 牛蒡。和牛他他多士 - 細膩柔嫩 ❣️❣️。鹽醃和牛刺身 。和風沙律 。鹽漬和牛拼盤 牛腰肉 厚切牛舌芯 側橫隔膜 。醬醃和牛拼盤 牛肋脊 肩三角 - 醬油味偏重。肋肉壽司。珍稀有部位 菲力夏多布里昂 絲綢里肌肉 - 肉汁豐滿❣️。特選沙朗 附醬油 蘿蔔泥 ❣️。和牛肩里脊內側肉 壽喜燒佐現刨松露 ❣️❣️。手廷冷素面 。京都小山園抹草刨冰 - 抹茶味濃郁❣️Truffle Highlight✨壽喜燒涮和牛肩里脊內側肉 起鍋後加入生蛋黃搭配現刨黑松露 將全部元素攪
40 アクセス

提供日文和英文菜單 英語溝通👌🏻
31 アクセス

。前菜 3種 辣青瓜 辣蘿蔔 泡菜
。涼拌 3種 豆芽 菠菜 牛蒡
。和牛他他多士 - 細膩柔嫩 ❣️❣️
。鹽醃和牛刺身
。和風沙律
。鹽漬和牛拼盤 牛腰肉 厚切牛舌芯 側橫隔膜
。醬醃和牛拼盤 牛肋脊 肩三角 - 醬油味偏重
。肋肉壽司
。珍稀有部位 菲力夏多布里昂 絲綢里肌肉 - 肉汁豐滿❣️
。特選沙朗 附醬油 蘿蔔泥 ❣️
。和牛肩里脊內側肉 壽喜燒佐現刨松露 ❣️❣️
。手廷冷素面
。京都小山園抹草刨冰 - 抹茶味濃郁❣️
32 アクセス

Truffle Highlight✨
壽喜燒涮和牛肩里脊內側肉 起鍋後加入生蛋黃
搭配現刨黑松露 將全部元素攪拌均勻
再加白飯 清空蛋醬汁 完美 うまい Umai 💕

味道👅: 3.98/5
環境🏠: 3.8/5 <通風有待改善 卡座較窄>
服務🗣️: 4.3/5

✏️予約方法:Tablelog / Tablecheck 予約
予約困難店 一席難求 建議提早1-2個月前予約
Tablecheck 會開放2個月內的予約

✏️以信用卡作按金留座
24小時內取消 / Noshow 皆會收取全額費用
遲到15分鐘 (店家有權取消訂位)

Dining Tips 🖍️
▪️切記準時 用餐時間約2小時 主要分三個時段 17:30/19:15/22:00
▪️OMAKASE只能電話訂位
▪️生日慶祝 店家會在刨冰上附上蠟燭
客人自備蛋糕需收取 ¥2,000 留意不提供蛋糕盤子服務

📍 東京都渋谷区恵比寿1-11-5 GEMS恵比寿 8/F
JR山手線・埼京線【恵比寿駅】東口 徒歩2分
東京メトロ日比谷線【恵比寿駅】徒歩4分

📞 03-3440-4692

⏰ 日曜営業 17:00-24:00 (L.O 23:00)
(上記レビューはユーザーの主観的なご意見・ご感想であり、OpenRiceの見解を代表するものではありません。)
レベル1
2024-03-10 68 アクセス
每試一款牛,大家都同一時間尖叫,嘩!好味呀⋯⋯嘩!好香呀⋯⋯嘩!哈哈,好開心的晚餐 。Serve我地的,是一位超級靚女,真係好精神,見到都舒服 。佢每款牛都親自燒俾我哋食,又講解牛的部位,雖然有時聽唔明,但都好滿意 。掛住食,好多相片唔記得影,激死我 。我覺得唔使諗,這間必試 。一分錢一分貨,絕對值回票價 。
レビュー全文表示
哈哈,好開心的晚餐 。
掛住食,好多相片唔記得影,激死我 。
我覺得唔使諗,這間必試 。一分錢一分貨,絕對值回票價 。
唔記得咩餐
¥14400
44 アクセス
訪問日
2024-03-10
店頭で食事
平均予算(1人あたり)
¥800 (ディナー)
唔記得咩餐
¥ 14400
レベル2
呢間燒肉店Yoroniku蕃位於距離惠比壽車站僅有2分鐘步行路程,它喺日本食評網站Tabelog上係排名第一嘅燒肉店。另一個特別之處在於所有的員工不論男女都好靚,非常懷疑係揀過先請,好幾個女仔靚到好似日劇女星/雜誌model咁!我地點左售價為13,900日元的限定松露套餐,包括夏多布里昂牛扒同松露。肉的品質非常出色,即使是脂肪部位也不油膩,肉質細嫩。牛肉他他嫩滑搭配酥脆的法國麵包非常合適。基本上每一道菜也很美味,而我最鍾意稀有部位夏多布里昂牛扒同埋和牛壽喜燒配松露,非常矜貴,味道亦好驚艷。因為男友生日,店家送上了有小型煙花嘅抹茶刨冰,味道不錯。總括而言對我整個用餐體驗都非常滿意,而且肯定飽。不過因為之前我食過SATO Buriand覺得超級好食,所以食之前對於排名第一嘅蕃抱有很高期望。但今次我有少少失望,因為店員很少換烤網,亦冇用牛脂抹過烤網,導致有不少次整爛舊肉。儘管服務和整體食物質量都很出色,但烤肉技巧方面仍有一些需要改善嘅地方,希望下次再來可以有更好的用餐體驗。

40 アクセス

42 アクセス

59 アクセス

61 アクセス

52 アクセス
0 コメント

因為男友生日,店家送上了有小型煙花嘅抹茶刨冰,味道不錯。

36 アクセス

0 コメント

總括而言對我整個用餐體驗都非常滿意,而且肯定飽。

37 アクセス

食事の種類
ディナー
行事
誕生日
  • Chateaubriand Silky beef
  • 和牛他他
  • Sirloin Zabuton "sukiyaki" style with  truffle
レベル3
2023-11-15 75 アクセス
表哥女朋友多年前已推介東京惠比壽燒肉神店「蕃 YORONIKU」,其中一個條款係顧客必需年滿十七歲,咁咪即係兒童不宜?!好在肥肥家族全部都係成年人,今年四月終於有緣一試!燒肉店只接受網上訂座,講真話難唔難、話易唔易,因為要用餐前一個月嘅一號朝早踏正十一點開始試圖登入,無錯係要試圖好多次先會登入到!人數、時段、同食乜最好諗掂哂,因為全枱人必需點選同一款套餐,六個人以上已經要分枱坐,即係七個人的話都要分開玩兩次,XO仔結果狂撳咗成十分鐘方才可完成搶位任務,訂下九位嘅限定Omakase晚餐「限定おまかせコース」(22,000円/位)。樓上餐廳大堂排出闊落嘅厚墊卡位,食客可存放隨身物於密封嘅櫈下,設計師當真懂得善用空間。細佬原本想影幾幅室內環境相,點知未開波已俾姐姐仔截停,告知為怕影響其他食客,除咗食物及同行嘅親友之外,餐廳係嚴禁客人四周拍照嘅。人家有道理時小肥當然係唔會強人所難啦,嘻嘻,唔影得相就不如飲多杯!每位席上擺有自用餐具、調味燒汁及檸檬角。由於食物早已預先點好,而且均由靚女姐姐於桌上燒煮,大家只需飯來張口,欣賞佢嘅廚藝表演。西餐有免費嘅餐前小食「amuse bouche」,原來日本料
レビュー全文表示
,其中一個條款係顧客必需年滿十七歲,咁咪即係兒童不宜
?!好在肥肥家族全部都係成年人,今年四月終於有緣一試!
64 アクセス
0 コメント
!人數、時段、同食乜最好諗掂哂,因為全枱人必需點選同一款套餐,六個人以上已經要分枱坐,即係七個人的話都要分開玩兩次,XO仔結果狂撳咗成十分鐘方才可完成搶位任務,訂下九位嘅限定Omakase晚餐限定おまかせコース」(22,000円/位)
97 アクセス
50 アクセス
0 コメント
西餐有免費嘅餐前小食「amuse bouche」,原來日本料理都有類似嘅「お通し」(Otoushi),餐牌寫明550円/位,全牛宴亦正式以每人一小碗嘅「お通し」凍紫菜豆腐作序。
凍紫菜豆腐
¥550
0 コメント
前菜:日式燒肉店選以六款韓式涼拌菜泡菜作為前菜,清爽惹味又醒胃,用黎送燒物可中和返啲油膩感,絕配也
前菜
35 アクセス
0 コメント
冷製盛合せ三色冷盤組合左起分別為爽脆香辣嘅牛柏葉絲、軟滑無比兼入口即溶嘅和牛菲力免翁刺身
、及韓式生牛肉
冷製盛合せ
26 アクセス
0 コメント
當中韓式生牛肉要美女廚神做多少少功夫,首先喺爐上烘熱啲多士,撈勻生牛肉生鵪鶉蛋黃同其他配料後再放上多士度。暖手嘅韓式生牛肉多士集香潤、軟滑、鬆脆於一身,實滋味無窮。
韓式生牛肉
22 アクセス
0 コメント
鮮菜:轉入熱食前先以簡單清爽嘅鹽味沙律為味蕾潔淨一番。
鮮菜
0 コメント
焼き物 塩1燒肉第一部份嘅鹽燒菜式有兩款牛脷,第一件厚切牛脷並非平時見開嘅方磚形,而係好似中國殭屍伸出黎嗰條脷咁長到要捲起嗰隻
。未煮前已閃出油光,燒熟後對摺成嘴唇般都幾過癮,咬落去爽脆彈牙得黎好潤滑,超
20 アクセス
0 コメント
如相所示,第二件同樣為長身嘅牛脷就切到超薄,靚女喺烤爐上熟手地拖住咁焫幾焫即摺三摺,夾上碟後加幾條昆布絲即搞掂。超薄嘅昆布牛脷卷爽薄中帶著柔軟嘅絲質,昆布嘅咸香成功點睛提鮮,兩件牛脷屬極端嘅不同但絕對係食牛脷嘅新境界,個人極之享受!
0 コメント
焼き物 たれ:接著嘅汁燒二重奏分別為「本日の赤身:肩三角(Kata Sankaku)」及「ツチノコ」(Tsuchinoko
。相中前方較為粉嫩嘅肩三角肉紅白色嘅葉紋線條優美,靚肉半溶於口腔,軟滑尤甚!上網查過,鮮紅有光澤嘅「ツチノコ」屬牛隻腰間某一細小面積嘅部位,點上秘汁,入口柔滑軟潤,肉香甜美!
焼き物 たれ
0 コメント
焼き物 塩2:第二部份嘅鹽燒菜式包括「本日の塩肉:Bottom Flap」及上等牛肚「上ミノ」(Jou Mino)。姐姐仔嘅時間管理控制得恰到好處,厚厚嘅牛扒早就喺爐邊慢慢燒,熟咗就喺黑色砧板上切開。外焦內紅嘅牛腹肉厚身得黎好鬆潤,肉味比之前嗰幾款明顯濃郁,肉汁豐沛,每人兩件剛剛好,唔會滯。
0 コメント
第二件杏式嘅上等牛肚薄薄嘅一片勁爽脆,簡單唧上檸檬汁已夠清新,大肥爸爸喺冇聽書嘅情況下形容為「好似豬肚尖咁爽口」
,仲問人地有冇得追加,依個牛肚尖絕對係極品
20 アクセス
0 コメント
椀 握り:碗牛牛清湯真係好似水咁清,淡而無味
,係成餐飯最弱嘅一環!
0 コメント
金箔點綴嘅魚籽醬和牛壽司攤平黎上,層次分明嘅賣相精美吸睛
,閃亮有氣派!
18 アクセス
0 コメント
用手指捲起紫菜兩邊即可一野放入口,魚籽醬爆裂於和牛上,組口鮮濃芬芳。
13 アクセス
0 コメント
焼物 希少部位稀少部位共有三項,頭兩款以拼盤呈上嘅分別為七打扒「シャトーブリアン」(Chateaubriand)「シルクロース」(Silk Rousu),每片嘅紅白雲石紋理都咁鮮明。
0 コメント
前者厚身少少嘅七打扒軟嫩潤甜,而且肉汁豐盈
19 アクセス
0 コメント
後者雖然薄一半,食落肉質當真如絲般柔滑,由於其脂肪含量更豐腴,所以跟咗一口白飯去索解部份油脂分泌。
0 コメント
第三款醋漬牛小腸「コブチャンポン酢」(Kobuchan Ponzu)未煮前呈奶白色,黐住件肥膏一燒起即變成小火球
,油到嚇親啲老人家,嘻嘻,結果益小肥食多兩件。牛小腸一定要親熱食,腸邊位脆薄得黎有嚼勁,肥膏球則軟綿綿,伴配酸汁蘿蔔蓉有助分解膩感。
21 アクセス
0 コメント
特選:壓軸嘅特選靚肉有二,分別為炸七打扒三文治「シャトーブリアンのロゼカツサンド」(Chateaubriand Rosé Katsu Sando)松露壽喜燒座布團「ザブトンのすき焼きトリュフ添え」(Zabuton no Sukiyaki Toryufu Soe)炸七打扒上枱時每件都預先切開咗一角,以展露出牛扒心呈玫瑰紅色
,並好讓各人先品嚐未添加嘅第一口。
0 コメント
七打扒炸皮酥化香脆,牛扒厚肉得黎好鬆好軟熟,完全唔硬唔嚡。
12 アクセス
0 コメント
餐店選用麵包名店「Centre The Bakery」嘅白麵包,衛生起見,妹妹先帶上白色手套,烤烘麵包至金黃色後,於炸七打扒上塗搽秘醬,夾好再一開二,熟巧地炮製出和牛三文治
0 コメント
三文治底面兩層麵包鬆軟帶脆,炸牛扒餡心咬落爽彈無比,酸酸甜甜嘅秘醬牛牛添上濕潤
,半件嘅份量毫不溜滯剛剛好。
真係冇諗過喺燒爐上可以用瓦煲煮壽喜燒
!超薄嘅座布團壽喜燒汁涮煮過後即放入秘醬中,喺面刨上黑松露後再攪勻鮮黃色嘅雞蛋黃就大功告成。滑嘟嘟嘅壽喜燒座布團芳香甜美,為求唔浪費啲壽喜燒精華,於小砵中撈入另上嘅一球白飯即混出洋溢著松露香嘅泡飯,實在可口
0 コメント
麵物 お食事:單尾一注冷素麵「阿波の手延べ素麺」夠哂清。
麵物 お食事
22 アクセス
0 コメント
甘味甜品共有兩款刨冰「かき氷」沙冰幼細得黎好蓬鬆,而且唔會過甜或者好溜,綠色嘅綠茶味另跟黑豆煉奶,令口感更有層次。
25 アクセス
0 コメント
白色嘅煉奶味刨冰清新微甜,同樣輕盈易入口。
30 アクセス
0 コメント
樓上燒肉店「蕃 YORONIKU」環境簡潔樸實,座位闊落舒適,由專人於貴客面前烹調嘅全牛宴質高味佳,定價唔算太過份,被封為神店實不無道理,絕對值得去見識
!唯一美中不足係顏值高嘅服務生態度未為最友善,網上訂座又帶點難度,頭輪要食五點也未免太早了
,幾方面都有改善嘅空間。
訪問日
2023-04-07
店頭で食事
平均予算(1人あたり)
¥25000 (ディナー)
行事
誕生日