レビュー全文表示
2日前
0 アクセス
OPENRICE搵唔到日本橋分店,唯有喺銀座呢一度寫食評❤️應該都一樣!東京人氣高企的「花山烏冬」,終於有機會試下!我哋就去日本橋分店,嗰日朝早去排隊大約排咗45分鐘就有得食啦💛🍜花山烏冬最出名嘅就係闊五公分的「鬼ひも川」烏冬 💛✨口感又煙靭又滑順,好似食緊雲吞皮咁✨好特別烏冬冷麵的吃法同沾麵差唔多,都是醬汁和麵條分開放,吃的時候再將麵條放進醬汁裡沾著吃,搭配的醬汁是醬油和胡麻兩種,醬油清爽但味道較單一,胡麻有濃郁的氣味,2種都好食😋✨而釜飯亦都係店舖嘅招牌,天婦羅好夠份量,有蝦子、舞茸菇、地瓜、紫蘇葉等,天婦羅個炸粉好薄,完全唔覺得熱氣同好膩👍🏻😋💗個飯亦有好特別嘅調味,超級開胃啊!舖頭裏面仲有賣烏冬產品同醬汁嘅小角落❤️價錢都唔係話好貴,我都買咗好多做手信😆跟住佢裏面嘅製法係屋企整,就好似去左東京度食咁😛💗親友都覺得好好食,但當然冇喺日本食咁好味啦🤣🤣
投稿