openrice
沖繩
那覇市
本島北部
その他地域
香港 マカオ グレーターベイエリア 台湾 日本 タイ シンガポール フィリピン
店舗情報更新

フォロワー
フォロー
twtracy1017
レベル4香港
Mail to:twtracy1017@gmail.com Ig: traveloverfoodlover 大眾:twtracy1017 居於台灣多年的港人 喜歡旅遊到處跑到處吃 最近回港定居 決定要食盡十八區 食返我咁多年冇係香港食到既野😂
概要
レビュー (2)
写真 (17)
難得既平價拉麵店
らーめん亀王 道頓堀店
2019-07-13
今日係難波搵食,意外地搵到呢一間買平價拉麵嘅拉麵店。咁店員呢都識講英文啦同埋服務都唔錯梗係日本來講都好難服務差嘅。有中英文menu通常要排隊,可以入去拎份menu睇住先入到去可以再慢慢揀既⭐️690yen 豚骨湯叉燒拉麵配菜有蔥花,木耳,荀片,每碗兩塊叉燒今次揀既係最細最硬既面(有五種硬度可以揀)面好爽口唔會軟淋淋。湯頭唔會咸,味道適中。⭐️130yen 荀片荀片甜甜地咸咸地,同個拉麵好夾,如果試過鐘意食既朋友不妨可以加多份,因為佢本身碗面放得個三四片完全唔夠喉。…さらに見る
+ 4
上記レビューはユーザーの主観的なご意見・ご感想であり、OpenRiceの見解を代表するものではありません。
シェア
コストパフォーマンス
訪問日
2019-07-10
待ち時間
5 分 (店頭で食事)
食事の種類
夜食
可以睇波 調酒好飲
HUB あべのキューズモール店
2019-07-13
今日嚟到q’s mall等朋友,咁岩上咗去天台4樓嗰邊,經過呢間酒吧佢就有啲半價嘅飲品,所以就入黎坐住等喇。啲酒好靚掛曬係上面,買完酒就會係呢邊拎埋酒返去飲喇。原來每一日嘅4pm to 7pm happy hour.呢個比較好嘅呢就係佢價錢係包埋稅啦咁另外呢就會係去bar個到order加埋比錢。咁好多酒就有啲係七折同埋半價都有啲啤酒嘅(因為想影相個陣佢地收左張happy hour menu所以冇影到)呢邊呢啲原價490yen(含稅)/650yen(含稅)係50%off。⭐️Plum kiwi squash $240yen(含稅/happy hour4-7pm)介紹返!!咁我今次叫呢杯就係有Kiwi加梅酒,味道係酸酸地啦又帶有梅酒嘅香味,好正呀!⭐️Matcha Malibu $240yen(含稅/happy hour4-7pm)因為我睇到Menu上面佢嘅漢字我就寫住「不思議美味」,所以我就想睇下佢有幾不思議。咁飲咗第一啖係覺得呢杯酒係平時奶酒嘅味道,會多左Matcha味道,層次多左,好香呀好甜,易入口,唔飲酒既人都會鐘意,幾推薦推介呢杯。總結:位於q’s mall,地理位置勁方便。叫左兩杯cocktails都幾好飲,易入口。如果帶爸爸媽媽嚟嘅話,可以請佢哋黎呢到飲杯嘢飲,跟住自己去行街啦。或者可以放老公你度坐下來等自己去行街都OK嘅。呢到係有得睇波啦同埋有啲啤酒塔。好岩行到攰個陣可以同成班朋友黎啤啤佢。…さらに見る
+ 2
写真
85,463,265
ブックマーク
OpenRice
OpenRice Biz (店舗経営者様向け / 日本未対応)
広告及びプロモーション(日本未対応)
店舗プロモーション
予約サービス