レベル4
2025-08-05 0 アクセス
今次嚟到京都🇯🇵想留低獨一無二嘅回憶💭所以一於去親身感受京都傳統工藝體驗及茶道文化🏺同朋友一齊去「thé to thé - てとて- 平安陶花園」參加親手彩繪清水燒陶瓷碗 + 正統抹茶沖泡藝術及品嚐傳統和菓子體驗💁🏻‍♀️非常建議大家同朋友或者家人一同前往💯.親手彩繪清水燒陶瓷碗體驗+正宗日式抹茶沖泡藝術及品嚐傳統和菓子體驗(2位)🔥體驗套餐JPY¥22000💰.親手彩繪清水燒陶瓷碗體驗(2位)⚱️體驗套餐包含💰首先,日本匠人師傅親授簡單花瓣圖案繪畫技巧🌼🌸然後,每位會被分配一個清水燒陶碗🪔並利用所提供10款基礎顏色進行彩繪🎨發揮自己嘅小宇宙🪐彩繪後再塗上透明液就可以拎去燒製💥最後仲可以將作品帶翻屋企📦.正宗日式抹茶沖泡藝術及品嚐傳統和菓子體驗(2位)🍵體驗套餐包含💰首先,2位日本師傅會親授正宗抹茶沖泡藝術💬過程有啲似情景劇😉學起上嚟簡單易明又有趣😊然後,我同朋友輪流親自沖泡京都抹茶🫖抹茶嘅甘苦同傳統和菓子非常夾🍡滿滿感受到職人級嘅茶道魅力👍🏻
レビュー全文表示
0 コメント
(上記レビューはユーザーの主観的なご意見・ご感想であり、OpenRiceの見解を代表するものではありません。)
投稿
評価の詳細