レベル4
2023-07-26 11 アクセス
//27 03 23 晴天🌞19:20 京都 河源町店松屋呢轉日本幫襯得最多嘅餐廳🇯🇵根據非正式統計 答案係:松屋(6日內食足3次😂)雖然去旅行/公幹 通常都唔會就住就住洗錢不過 話晒自己係一個會內疚嘅慳妹💸所以點都會做返啲嘢~~係日本要搵連鎖快餐店食飯 真係唔難打開google map總有一堆係附近但要揀間好味唔伏 就要靠運氣黎買大細🎰(有松屋、吉野家、食其家、M記、彌生軒等…)不過經歷去日本咁多次之後唯一 ”松屋” 依然會自動自覺咁入去幫襯而且食極都唔厭!!!🤤🤤🤤🤤雖然佢只係一間連鎖快餐店外表比人有種快食 無靈魂嘅頹飯感覺👻~~而且入得去大部分都係: 拎住公事包嘅收工男人💼、輕輕鬆鬆無嘢做嘅呀叔🧓🏼、溫馨唔煮飯嘅一家大細👨‍👩‍👦、放學唔願返屋企嘅學生👩🏻‍🎓所以識得欣賞佢嘅遊客 真係唔算多但慶幸自己同肥仔 第一次去日本就遇到松屋🍀(記得嗰次因為無做research,好隨意咁入咗松屋,結果一試就覺得比起香港嗰幾間日式牛肉飯連鎖店,好味得超級多,重點夠平)自此之後 無論單獨/同肥仔 只要去到日本指定動作都會食佢~~💓燒牛肉定食套餐 JPY¥690—————————————————
レビュー全文表示
27 03 23 晴天🌞
19:20 京都 河源町店
松屋

呢轉日本幫襯得最多嘅餐廳🇯🇵
根據非正式統計 答案係:松屋(6日內食足3次😂)
雖然去旅行/公幹 通常都唔會就住就住洗錢
不過 話晒自己係一個會內疚嘅慳妹💸
所以點都會做返啲嘢~~

係日本要搵連鎖快餐店食飯 真係唔難
打開google map總有一堆係附近
但要揀間好味唔伏 就要靠運氣黎買大細🎰
(有松屋、吉野家、食其家、M記、彌生軒等…)

不過經歷去日本咁多次之後
唯一 ”松屋” 依然會自動自覺咁入去幫襯
而且食極都唔厭!!!🤤🤤🤤🤤

雖然佢只係一間連鎖快餐店
外表比人有種快食 無靈魂嘅頹飯感覺👻~~

所以識得欣賞佢嘅遊客 真係唔算多
但慶幸自己同肥仔 第一次去日本就遇到松屋🍀

燒牛肉定食套餐 JPY¥690
牛肉燒得好香 而且份量都幾多
口感唔會太柴、太乾
而且每啖食落口都有牛味
另外亦有唔同調味料提供 自助調味

定食套餐會跟埋麵豉湯、沙律
等你可以食得健康同豐富啲

追加轉豚肉麵豉湯+生雞蛋 JPY¥250
碗湯都好足料
有好多豚肉片、豆腐仔、小油揚
生雞蛋+豉油 撈飯(日本米) 簡直一流🤤
0 コメント

(上記レビューはユーザーの主観的なご意見・ご感想であり、OpenRiceの見解を代表するものではありません。)
投稿
訪問日
2023-03-27
食事スタイル
店頭で食事
平均予算(1人あたり)
¥940 (ディナー)
お勧めメニュー
  • 燒牛肉定食套餐