2023-08-27 13 瀏覽
細囡去旅行前已經上網 search 過,話呢間唔錯,有 8.5 分,因為呢間佢話係元租店,我食之前都行過幾次,又的確有人排隊,心諗都應該唔會中伏,26/8 呢日跟 one day trip,回程係博多站落車,於是行去試下,要排隊,但唔算多人,排咗 20 分鐘度就有位,都算快。 我叫咗鹽味豚肉麵,啲湯好難飲,老公叫咗豚肉醬油味嘅拉麵,啲湯又係唔得 ,兩碗拉麵就免強 ok,我嗰個係幼麵,老公嗰碗就係粗麵。 反而餃子唔錯 但整體來說,我覺得「名過其實」
,老公叫咗豚肉醬油味嘅拉麵,啲湯又係唔得
但整體來說,我覺得「名過其實」
2023-08-26
20 分鐘 (堂食)
¥1200 (晚餐)
  • 餃子
2023-03-13 24 瀏覽
每次到訪博多,從機場到博多駅,必先㴝到這店,嘗一嘗日本拉麵,回味回味。地點超方便,就在博多駅相連嘅地下街。傳統嘅售賣機,看圖識字,有拉麵(黑、紅),配餐加左一份餃子。湯底濃郁豚肉味,叉燒有肉汁(這是讚!完全唔乾),最後溏心蛋簡直大滿足!餃子是細細粒的,煎得香脆啱啱好!另外,可配紫菜飯、汽水(例如懷舊嘅樽裝可樂)!配菜當然有芝麻、五香粉、醃菜,係欠了蒜蓉。就是這樣,每間拉麵店有自己嘅味道同特色!店內氣氛好好!隔離坐左本地上班族、對面學生,傾吓偈、食杯,的確熱鬧!