餓底菇
フォロー71 フォローする
粉絲91 フォロワー
餓底菇  レベル 2
フォロー フォロー  メッセージ メッセージを残す
並び替え:  日付 良い 良い 残念 残念  エディターズ・チョイス  全体評価

すべて見る すべて見る   |   マップビュー マップビュー
日本でのレビュー全 6件中1から5まで表示
又平又好味 OK Nov 23, 2018
カテゴリー : 中華料理 | 餃子

行咗成日街,係時候差電,見到大大隻字寫住餃子,於是二話不說就沖左入去,平時多數會餃子配拉麵,但係今晚想試嚇食佢哋嘅回鍋肉,全程用iPad落單,好快啲食物就到,餃子皮簿餡靚,食多多都唔漏,至於回鍋肉冇想像中咁油膩,非常惹味,而且芽菜同椰菜都好多非常啱我胃口。yummy

訪問日: Nov 10, 2018

平均予算(1人あたり): 約¥800(ディナー)

超值豐富午餐 良い Nov 14, 2018
カテゴリー : カフェ | パスタ | ケーキ

今日自由活動,同朋友各自分開行街shopping,黎到吉祥寺原先好想行小店,但點知落雨,所以入返商場,見到有間餐廳叫HARBS嘅蛋糕非常吸引,於是入咗去食咗個好豐富嘅午餐。

沙律加意粉、飲品同蛋糕,加埋成個餐都只系¥1400,我叫咗個鮮蝦蕃茄意粉,意粉內有好多蝦,同大大粒蕃茄,而且份量仲唔少,食完已經好飽,再後甜品我㨂咗個紅茶蛋糕,茶味濃郁, cream同蛋糕嘅份量分配得非常之好,唔太甜,食飽有力再shopping。

訪問日: Nov 09, 2018

平均予算(1人あたり): 約¥1400(ランチ)

優雅茶館 大眾化價錢 OK Nov 14, 2018
カテゴリー : カフェ | 喫茶店 | ケーキ

東京有好多茶館,𥚃外都裝修得好別緻優雅,今日揀咗五反田車站附近嘅一間樓上茶館食個早餐,香港茶餐廳價錢,有厚多士、蛋同咖啡,都只不過係¥600,多士好新鮮又夠脆,平時一杯㗎㫵都差不多價錢,而家仲有個咁舒服嘅環境仲唔係值回票價。

訪問日: Nov 12, 2018

平均予算(1人あたり): 約¥600(朝食)

5  |

芭菲外觀比味道吸引 OK Nov 14, 2018
カテゴリー : カフェ | パフェ

今日由中午開始行跳蚤市場直至完塲5點,由於要爭取時間睇野,途中只食過一隻熱狗,由多摩川坐車出新宿,係時候要差差電,已經攰到不得了,冇力再四圍揾餐廳,眼前見到一杯杯芭菲好吸引呀😍,於是就入咗去呢間叫Wired Bonbon嘅餐廳。

一坐低即時order 咗個朱古力mocha 香蕉芭菲,而朋友叫嘅係抹茶芭菲。🤔比我想像中有D出入,頂層係cream同香蕉,跟住係趣米、再落又係cream同香蕉而最低層係mocha 啫喱,可能我成日覺得芭菲一定有雪糕啦,點知食到底都冇😌,有D失望,好彩叫咗杯㗎啡,飲完個心滿足咗,食飽有精神再行過。

Table Wait Time: 5 minute(s)

訪問日: Nov 10, 2018

平均予算(1人あたり): 約¥1300

3  |

價錢相宜的日本御膳 OK Nov 13, 2018
カテゴリー : 和食(その他) | 天ぷら | うどん

係東京嘅最後一晚,又係為咗行街而又晏咗先食飯,係攰到冇力之際,醒起黎咗幾日都冇食過壽司,想起美利堅好似係池袋有,於是急急腳行去,點知8:30點到門前已有十多人排隊,所以係附近再揾食,行到一間外觀幾好嘅餐廳 - 美々卯,見有火煱,有set,價錢又合理,一於試試。見到餐牌樣樣都想食,最後揀咗個美々卯御膳,¥2,500有前菜、刺身、天婦羅、飯同烏冬...都幾抵,肚餓應該食乜都好味,但唔知係咪我食得慢,最後先天婦羅嘅關係,D天婦羅有D”林”唔太好食,而其他食物只算ok, 不過以呢個價錢黎講,可以接受。走時見到其他枱都叫火煱,睇落幾好,有機會再試。

Table Wait Time: 0 minute(s)

訪問日: Nov 12, 2018

平均予算(1人あたり): 約¥2500(ディナー)

3  |