Cafe係澀谷車站一出就到,相當就腳,成間cafe有免費充電及wifi 提供,所以都見唔少日本人帶埋電腦係到做嘢😚呢到更係日劇《月薪嬌妻》(逃避雖可恥但有用)其中一個拍攝地嚟嫁😚開揚嘅大玻璃窗位可以睇到涉谷附近嘅景色,但dinner 時間/假日就較full 坐唔到喇🥲Menu 普遍以蔬菜為主,較適合素食人士,食物水準不錯👌🏻,但作為旅客餐餐quota 都有限,又未有非試不可嘅理由🙈🌸Green Genovese ¥1200食咗幾日拉麵都有啲油膩,想食番啲菜清淡下🤣 呢間青醬意粉估唔到又幾好味,搭配芝士粉撈埋一齊,味道幾好食😋,西蘭花同四季豆等亦唔錯,雖然完全是素食冇肉/海鮮嘅配搭但都唔單調,起碼食完個意粉我都幾想再encore ,份量可惜偏少一啲,食完後係有啲啲唔滿足😂🌸Cafe latte ¥750咖啡味道香淳,有原粒蔗糖提供調味,滑順易入口,好快就飲左大半杯了😋﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍📍Freeman Cafe東京都澀谷區澀谷1-16-14, Metro Plaza 2樓即達

🌸Green Genovese ¥1200

🌸Cafe latte ¥750