2017-02-27 281 瀏覽
夜晚九點幾心血來潮想出去食宵夜,諗起之前搜集資料時經常見到人地推介既鳥貴族。初頭並無將此餐廳納入行程中,因為睇相片不是太吸引,而且好多人既感想係陸客比較多,以便宜見稱。不過今日有個小空檔,一試無訪啦。酒店附近就有幾間分店,上到去其實都係日本人多,無咩遊客,可能係一間間分店有差別。 不過呢度環境黑,品流有D 複雜,侍應都attentive 不過都會坐埋一邊傾計,係日本較少見到。食物方面,我地點每樣少少黎試,有燒雞肉啦,雞腎啦,年糕等等。講真,除左油左少少,其實都唔錯啦。燒雞肉好正,用鹽醃已經好好味,勁香口,仲記得有幾好味。其他食物如年糕都唔錯,只係同雞肉相比就比下去。最後埋單都唔貴,加埋啤酒真係好爽。整體其實都Ok 既,如果夜晚無指定去邊宵夜都可以試下既,始終佢既分店成個日本都係,唔洗專登黎。

2017-01-11