2017-07-11 161 瀏覽
終於都食到Eggs 'n Things喇!感動,因為人家起網上寫都話要打鑼咁早去排隊什麼的先食得到,但我本身就住起美國村有著絕對既優勢✌ 不過全要係當日係星期一,少左天班本地人同我地爭,自問當日都唔算特別早去到,但餐廳裡面唔滿,而且9成都係旅客,真係可以慢慢嘆完再出發行程。我地叫左4個唔同既餐,伴碟既薯仔出奇地好味,有驚喜。Egg Benedict蛋黃中心保持流心,配上煙三文魚同荷蘭醬,口感好豐富,做得好好。English breakfast 既配搭比較特別,pancake有好香既蛋味,黃色個杯基本上係egg benedict既變奏版,流心蛋黃同荷蘭醬既底下填滿幼滑既薯蓉,驚喜同味道滿分。另一個係SPAM既special多士,多士其實就本身比較多油,不過成口油再加埋中間既午餐肉就油膩左啲,special collaboration。最後係Eggs 'n Things既看家本領,pancakes! 呢個係心齋橋店限定版,先前都講過,pancake蛋香好重,而且暖暖的,旁邊有啲淡香既忌廉同好多唔同既berrys,所有野加埋一齊食真係好正,忌廉感覺完全唔heavy,加埋啲莓既酸甜味,罪惡感減

Egg Benedict

English Breakfast

SPAM toast

心齋橋店限定pancake

最後係Eggs 'n Things既看家本領,pancakes! 呢個係心齋橋店限定版,先前都講過,pancake蛋香好重,而且暖暖的,旁邊有啲淡香既忌廉同好多唔同既berrys,所有野加埋一齊食真係好正,忌廉感覺完全唔heavy,加埋啲莓既酸甜味,罪惡感減半。其實pancake仲有另一個食法,因為每張枱上面都有3個唔同既醬,分別係士多啤梨醬、鍊奶、楓糖醬,有興趣既真係要全部都試曬。
熱朱古力

飲品就的確唔係佢既看家本領喇,熱朱古力太甜,朱古力味欠奉,不禁令人想問,我飲緊啲咩。之但係,呢間餐廳既回頭仍然好高,只要叫返佢既拿手菜式,基本上唔會中伏,我仲有太多pancake想試喇!下次真係要搞個日本瘋狂食野自由行,有無人想報名
Egg Benedict
English Breakfast