2018-06-05 99 瀏覽
今次旅行之前有做功課當然唔會放過同老公嚟呢間位於難波嘅花丸軒拉麵啦,舖頭唔算大,估計可以坐10多個客人左右。今次專登嚟試呢度嘅推介“軟骨叉燒肉拉麵”,我哋另外再點左個“幸福拉麵”。兩個拉麵嘅湯底都好濃郁好好味,我自己本身鐘意軟骨叉燒肉拉麵個湯底多少少。餸方面軟骨叉燒肉拉麵就真係有一條又大又長嘅豬軟骨,豬軟骨炆得好腍入口即化,味道亦好夠味,超正!除左豬軟骨另外仲有一片獅子狗卷、紫菜同青蔥,呢款麵真係好好味,無得輸!另外嘅幸福拉麵餸就有一塊豬軟骨、2片叉燒、亦都係一片獅子狗卷、紫菜同青蔥,味道方面亦都好正!總括嚟講呢2款拉麵都好好味,我下次再嚟大阪的話都會再返嚟幫襯!