2023-08-09 6 瀏覽
平時去大阪會住心齋橋附近,順便行下心齋橋商店街。宇治園位於心齋橋,行過去好方便。咁啱又想食下抹茶甜品,就入咗去試下。點咗2份點品,一份雪糕同一份Tiramisu套餐。モンブランパフェ 抹茶 ¥1,300雪糕好大杯,賣相好靚,每層有唔同口感,抹茶味好濃,超好食。抹茶ティラミスセットHC (砂糖・ミルク) ¥1,080套餐有1份抹茶tiramisu連1杯飲品,仲有2粒抹茶朱古力。飲品點咗1杯咖啡,抹茶tiramisu味道唔錯。

モンブランパフェ 抹茶 ¥1,300
雪糕好大杯,賣相好靚,每層有唔同口感,抹茶味好濃,超好食。

抹茶ティラミスセットHC (砂糖・ミルク) ¥1,080
到步的第六站:宇治園已經是我三個小時內的第五間餐廳了,覺得沒可能嗎?只要有信心,凡事可成真呢。只要去餐廳前已決定吃什麼,進去點,點完吃,吃完走,懂路不用找,吃多少間也可以。創業於明治二年的宇治園,除售賣茶葉,更有外賣軟雪糕出售哦!推介: 宇治抹茶軟雪糕 ¥350在心齋橋上,看到不少人拿著抹茶雪糕。忽然激發起我的雪糕癮呢,走著走著來到宇治園,才發現自己沒吃過,就要一杯嚐嚐吧。一大杯雪糕,採用100%宇治抹茶!濃郁度晒爆登😍甘甜可口,並不苦澀,滑溜順口,甜度適中,甘甜平勻,一般人也能接受的味道,好好吃!
到步的第六站:宇治園

創業於明治二年的宇治園,除售賣茶葉,更有外賣軟雪糕出售哦!

推介: 宇治抹茶軟雪糕 ¥350

2017-06-01