今次日本出Trip 找一間之前杜如風早期介紹過的食蟹餐廳 在Menu 及order没有選擇 食物味道一般及蟹腳太瘦削 還有不太新鮮 價錢不值要8000円一位 服務態度真係不像大多數的日本餐廳 但是服務人員全是日本人 今次伏!伏!伏!
2019-01-13 999 瀏覽
服務極差!食物唔新鮮,蟹蚶蟹腳梅梅地!炸蝦梅梅地!無碗無匙無豉油,其實客人唔多,但叫極無人應,要自己厚住面皮去揾!1句英文都唔明,普通話亦唔識!我仲帶埋朋友同佢家人一齊中伏,瘀爆!我怪自己只睇電視節目無睇呢度食評!但是這間啲食評由2016至2018都咁差,節目2016播,真係一個好有良心嘅節目!
服務極差!
食物唔新鮮,蟹蚶蟹腳梅梅地!炸蝦梅梅地!

超中伏,唔知點解如風會介紹一間垃圾比香港人。首先網上訂了位有電郵回覆,有編號都話冇呢個訂位。最後都安排到位置。冇人理你,叫到服務員要餐牌,又話我們訂了5000元那個餐。食物唔新鮮,冇服務可言,冇水,冇餐具,每次上食物要自己接住,幾難先叫到服務員,冇人收食完餐具。要自己開爐食蟹鍋,中段又冇gas,又冇豉油。要加水又冇人應,應了都沒有來加。不知所謂,千萬別來。如果不是如風介紹我地都去左蟹道樂,可能比呢度好百倍好千倍!
冇人理你,叫到服務員要餐牌,又話我們訂了5000元那個餐。

如題所說因為某電視節目,某人介紹杜xx,話呢間有幾抵食咁我哋四個小生就出發去一心品嘗美食我哋喺一早,佢間一點,咁我哋就去到冇咩人,一入到去,佢就帶我哋入去,我哋四個都呆咗,個場地污糟到呢後尾,我哋忍唔住話轉枱,轉到一張叫做正常少少啲餐具冇一個乾淨,就連剪蟹嗰個剪好似俾人用完都冇抹過咁首先嚟咗個好細個嘅所謂嘅茶碗蒸,個外觀就唔係咁好睇但係個味道就還可以仲有一個魚身盤,都還可以我哋個時候就心諗,咁應該係污糟左少少可能食物味道都可以呢嚟咗個蝦嘅天婦羅,一句講晒個蝦唔新鮮又煮過龍好,之後我哋就去到最主菜,啲蟹好少都不再說啦,仲要係新鮮同唔乾淨㗎,係污糟到食嘅時候我隻手係有蟹原本啲污糟野。。。後尾到最後蟹食唔晒, 終於知道點解佢準備咁少因為佢已經污糟到令到人哋唔會再想食落去人哋嗰啲蟹就係鮮味佢啲蟹就係腥味,真係侮辱晒啲蟹總言之一句講晒你信就信唔信就算,我真係寧願去食其他野都唔會再食呢間野亦都歡迎各大大如果想中伏嘅可以去試吓
如題所說
因為某電視節目,某人介紹杜xx,話呢間有幾抵食
咁我哋四個小生就出發去一心品嘗美食
我哋喺一早,佢間一點,咁我哋就去到
後尾,我哋忍唔住話轉枱,轉到一張叫做正常少少
啲餐具冇一個乾淨,就連剪蟹嗰個剪好似俾人用完都冇抹過咁
嚟咗個蝦嘅天婦羅,一句講晒個蝦唔新鮮又煮過龍
人哋嗰啲蟹就係鮮味佢啲蟹就係腥味,真係侮辱晒啲蟹
亦都歡迎各大大如果想中伏嘅可以去試吓
2018-02-07 1450 瀏覽
杜如風介紹,以為好好、真晤好期望太高、價錢不值、服務態度不佳、求其不推介!很多香港人來幫襯、最後食完大家都覺得麻麻地、去食放題好過食呢間。去食便當🍱好過佢地。

。去食便當🍱好過佢地。
2018-02-06
用餐優惠
優惠券
一入到去坐底先知要每人叫兩個set仲要係要一樣,好啦,都唔緊要啦,跟住黎菜先好笑囉5點3去到食去到7點15都未上完菜 係到玩野 態度仲要勁衰,三,四個字一個菜 愈等就愈唔耐煩,哂我時間,有一個送等左成半個鐘,好啦咁吹下單啦,黎到話明有個蟹粥,跟住一早佢就上左個蟹煱都食哂啦 等你半粒鐘諗住黎個粥啦,點知你同我上一個飯加飯蛋要等你半個鐘正,間鋪又無人,黎到仲同我講話係放落個蟹煱到食,個蟹都一早食完啦,叫我清菜粥飯牙,睇到都眼火爆,如果係要連埋一齊黎食邊會分開成個半個鐘有多先送個飯黎牙,擺明就玩我地d人啦,佢一黎完個個飯我都無哂心機o哂咀,連後尾個d菜都唔食啦,買單走人啦,比錢時,仲要掉個結帳單,哇,個下真係完全著哂囉,咩態度買單都8900幾 計返港紙都成600幾蚊,你俾d咁既服務我加d野完全唔好食仲要唔跟餐牌黎菜,仲要食成兩個幾鐘都唔飽,餐牌個set完全唔係同一樣野,我唔唱衰你呢間鋪,我以免有更多外籍客黎中你伏,杜如風介紹wor,食蕉啦真係唔會再信杜如風既旅遊節目,呃人呃到咁。
2017-12-31 853 瀏覽
服務差質素一般唔抵食不建議來中伏上網預約好似好高級但係嚟到一個客都冇侍應生又唔識講普通話雞同鴨講上網就有英文但係呢完全唔掂問佢啲蟹腳係煮定係生食佢答我生食點知食完先知原來係要煮嘅失望至極早知去行街
服務差質素一般唔抵食不建議來
問佢啲蟹腳係煮定係生食佢答我生食
點知食完先知原來係要煮嘅
失望至極早知去行街
2017-11-24 868 瀏覽
蟹道樂Book唔到位,諗住來到大阪冇理由唔食蟹就走,於是book試下呢一間,諗住杜如風介紹,差極有個譜,點知食落先知中招...一行8個大人1個小朋友,想叫唔同價錢既套餐,點知唔准。諗住叫少d(即係8個人食6份餐),都唔准。坐左入房,叫人加茶,但叫極d侍應都唔來。明明就唔係好多客,唔知點解serve得咁慢。諗住要絞剪,又話冇。服務仲差過大陸...蟹唔算好味,而且唔精致。上菜太快,未食完前菜就差唔多上曬菜,好似想趕人走咁。整體感覺好差,絕對冇下次!

諗住要絞剪,又話冇。服務仲差過大陸...

整體感覺好差,絕對冇下次!
2017-01-26
2017-11-04 607 瀏覽
雖然平3000日元另加飲料。二個字。中伏 己為明星效應。㸃衰🈶️限。不過蟹不新鲜。每一碟好細 芡汁蒸蛋。雖然:寫明冷製。不過都吃一口就無吃 蟹肉蔬菜色拉 一般 蟹捧剌身二小條。蟹鍋好一般。個鍋爛。賣相打折 個人囗味。算算吧啦⋯⋯😪😪😪😪😪😪😪👍🏾

👍🏾
2017-07-16 1094 瀏覽
一局講嗮,這是黑店。我D一家四口 2017.7.15 去食,嗌左個至平geh¥3000套餐,服務員仲話每人一定要叫杯野飲,當時覺得唔對路,但唯有酸。後來上餐,每人先有一兜仔蛋、後來黎四隻蟹腳,我D以為每人四隻一份,點知每人只要一隻而且仲要係急凍蟹腳、陶瓷仲要一跌沙律、每人一片 tempura、一隻魚蛋咁細geh炸蟹銓、一鍋粥 (送一篤蟹膏咁大巴俾你煲粥)。成個套餐同杜如風說介紹的完全是天淵之別、貨不對版,大家千祈唔好去。食完一家人仲要去食宵夜。呢間鋪轉呃遊客錢,裡面是大陸人同香港人,無日本人食。
2017-07-15 867 瀏覽
完全吾掂的一家店,感觉就系一家黑店!完全无服务无品质量还很小的一家店,图中的烤鱼上来就系冻的,同店员讲他竟然用微波炉叮叮就拿翻出来,此评论提醒大家不用探店了。。
完全吾掂的一家店
2016-12-27 769 瀏覽
可能出左名喇! 完全唔得! 每人一定要叫一個餐同埋仲要同一個餐。每一道菜每人只有一舊, 即係話,如果你叫6道菜既餐, 就只係食到六舊野就一餐同埋要比幾千日元喇! 除左刺身係新鮮蟹, 其餘全部都係雪到無曬味既蟹。浪費時間同個胃。去到大阪想食餐好既, 點知仲衰過去食金龍。服務員又無禮貌。最後個粥都要自己煮。大家仲鬼咁高興去食呢餐, 諗住要食餐好既, 點知.......所以, 如果去到日本要食餐蟹, 不如都係比多一二千日元, 食蟹道樂好過, 起碼都叫高級d, 又好味d, 又有招呼啦!
除左刺身係新鮮蟹, 其餘全部都係雪到無曬味既蟹。
浪費時間同個胃。
2016-11-08 718 瀏覽
睇左杜如風介绍諗住黎試下,我地一行6個大人1個小朋友,去之前嗰晚叫酒店幫我地Book左7位,當晚去到我地就點左6位set dinner,但係上第一道菜時見佢上左7位,我地就同侍應反應我地只係點左6位set,嗰位侍應已經幫我拿走一份,到第二道菜時,依然係7份,我地再叫人黎,今次黎嘅係店長,亦都係今次嘅主角,我地用英文同佢溝通,話比佢知我地只係點左6份餐,佢就用電話翻譯比我地睇話我地Book左7位,我就同佢講我地有一個係小朋友,跟住佢又翻譯比我地睇話呢到係日本,呢到唔係小朋友可以黎嘅地方,我地即刻火起,佢擺明就係歧視我地,我地即刻叫佢揾中文嘅侍應黎幫我地翻譯,搞左一輪,佢先話幫我地轉6位餐,因為之前個位同事搞錯,但係我地所有人都已經比呢位店長激到火起,第一,我地訂枱時係無訂餐嘅,如果同我地講話我地叫set,就要所有人都要叫set,我無意見,照食,但係佢地個Menu上面除左set menu,係仲有散叫,1點可以話我們Book左7位就要食7位餐,我地又無訂定食物,我黎到散叫都可以!第二,佢竟然話呢到唔係小朋友黎嘅地方,但係個Menu上面有Kids Menu囉!第三,到埋單時,竟然係收7位錢,我地又要叫侍應黎先改返6位比我地,係到搏大霧,但係食物都只係比返6位我地!!我係到呼籲各位唔好去呢間野到食!
PS: 喺我地倒豉油時,竟然有隻曱甴喺個壺到走出黎