2天前
#豬同鴨講 #Pig2duck🕰️ 超過100年嘅歷史老店,保留江戶時代特色 🏯 店員都係上年紀,經驗十足,服務態度亦非常好 👍 通常要book位先食到,建議大家食Lunch Menu 🥢 因為夜晚同一個套餐但價錢係兩倍幾 💸▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▫️【 壽喜燒 すき焼き 】 每位JPY¥8591▫️🪭前菜:芥末魷魚仔🪭🦑 酸酸地食落幾開胃,仲有啲秋葵伴碟 🎋▫️🪭壽喜燒🪭和牛﹑生雞蛋﹑米飯﹑野菜﹑粉絲🐂 頂級和牛冇得輸,由老前輩幫忙烹調,時間﹑糖﹑壽喜燒汁嘅份量 拿捏得準確 ⏱️ ♻️ 成個進餐次序都係有講究,首先食牛,之後食其他配菜 🥚 牛肉沾吓啲生雞蛋,增添蛋香更有風味 🤤😢 唯一缺點係貴(可能只係我的缺點)💸▫️🪭甜品:密瓜🪭🍈 上枱時已經幫你起埋肉勁體貼,淨係呢下已經甜入心 💘 蜜瓜又甜又多汁,為呢餐午餐劃上完美句號 🥰🥰🥰▫️▫️完!▫️▫️
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
【 壽喜燒 すき焼き 】 每位JPY¥8591
🪭前菜:芥末魷魚仔🪭
🦑 酸酸地食落幾開胃,仲有啲秋葵伴碟 🎋
🪭壽喜燒🪭
和牛﹑生雞蛋﹑米飯﹑野菜﹑粉絲