2024-01-23
#20240113 ✈️📍 唯我独尊 北海道富良野市日の出町11-8➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#オム+牛夕ンソーセージカレー ¥2,620#ポーク +¥330💭 唯我獨尊係被評為富良野top3好食嘅餐廳,所以慕名而來睇下有咩咁值得大家吹奏😜呢個咖喱飯份量係大到有啲可怕,飯同蛋都超多,細食朋友可以兩人一齊食一份🫂啲餸除左肉又有沙律同薯仔🥔係飽上加飽,後悔左加豬肉😫味道方面佢個富良野豬有啲普通🐽同之前食個鹿咖喱一樣都係一大粒一大粒咁,口感未至於鹿咁鞋但都ok 啦🦌條自家腸就有啲似台灣腸,都係大大條食落甜甜地又有啲肥豬肉,就算飽都會想再食🤤牛脷都好食到難忘,超淋超彈牙,好難食到啲咁高質嘅牛脷👅奄列就係是日主角,佢嘅撈咗芝士嘅蛋🧀而個蛋係煎得非常好,好在於佢一切開會見到中間半熟蛋漿撈埋芝士十分靚🤩可以拉絲之餘又好滑,撈埋咖喱食係一流享受,不過芝士有啲膩會搞到食落去個蛋食極都食唔完咁,所以先建議一齊分享😌.#北海道美食 #🐷衝出香港 #🐷在北海道 #🐷_食
📍 唯我独尊
北海道富良野市日の出町11-8