2024-11-10
第一次去福岡旅行,所以喺網上搵吓啲食店資料。喺眾多網站都介紹呢一間烤肉嘅餐廳,包括日本網站都有介紹,所以我就喺網上預約咗呢一間,保證唔使排隊就食到。😊不過呢一間食店網上已說明限時90分鐘,所以要有心理準備,唔可以慢慢嘆😛。準時嚟到呢間食店, 7:00已經相當多人,而且同店舖內,都見到唔少港人都嚟呢間食店。服務員帶到我哋將四人枱位置寬闊,而且內裏裝修都係以白木為主,感覺都很舒服☺️!對於餐廳食物重點嘅評價係,真心正😍😍😋😋。可能因為今次除咗呢一間之外,我都有係其他YouTuber介紹嘅食店食過,但係亦都冇當中講到咁正,亦都有啲伏嘅感覺,所以今次我都抱着試一試嘅心態🤪。但當我食第一啖嘅時候佢嘅肉質真心滑,而且牛味濃,而且佢嘅肉質Juicy真係好好食。,無論係佢既不同牛部位既拼盤,還是牛舌或牛隔膜,都真係有肉汁😊。最難得既係,當我地以為只係剛剛燒起熱辣辣先好食,後來竟然發現我有塊攤凍咗嘅肉都仲有肉汁,真令我驚喜😚。如果第日有機會再嚟福岡,我一定會再嚟呢間度食,呢間係福岡我真心推介嘅一間烤肉店yeah