レベル1
2020-01-03 97 アクセス
既然係住喺新宿歌舞伎町,玩到夜晚成個人咁攰就梗係喺附近搵嘢食啦喺hostel附近見到若狹家,諗起每一次過嚟東京都冇時間食呢間野(因為之前成日搵啲出名嘅餐廳),既然今次係窮遊,即係用呢個嚟過吓口癮事實證明呢一間野真係好好食,去日本短短四五日我竟然食咗兩次因為每一日嘅行程都好full,所以都係比較晏嘅時間先至去食,每一次都唔駛等位入到去就係Menu,雖然我識少少日文所以不嬲都覺得睇Menu一啲難度都冇但係呢一間嘅Menu入面有晒圖片,就算唔識日文嘅人都一定識得睇👆🏽呢個係第一晚食嘅冇記錯嘅話魚生應該係赤身嘅吞拿魚,因為我個人唔鍾意食肥嘅嘢,所以比起拖羅更加鍾意食赤身xd 吞拿魚有少少筋,但係勝在非常之新鮮海膽非常jeng❤️好新鮮而且好鮮甜三文魚子係我嘅最愛❤️基本上除咗壞咗嘅三文魚子之外,香港日本每一間餐廳嘅三文魚子都唔係太大嘅差別,所以是好食的,送飯一流👆🏽然後呢個係第二晚嘅因為呢一餐係喺日本嘅最後一餐晚餐,所以我好豪爽咁樣嗌咗deluxe即係佢上面嘅魚生份量會多啲,都好清晰可以見到第一晚嘅三文魚子只係薄薄一層,已第二餐嘅呢一個係口到見唔到下面啲飯同埋紫菜㗎❤️海膽同埋三文魚子都係一樣,新鮮
レビュー全文表示

事實證明呢一間野真係好好食,去日本短短四五日我竟然食咗兩次

7 アクセス

7 アクセス
0 お気に入り
0 コメント

👆🏽然後呢個係第二晚嘅
海膽同埋三文魚子都係一樣,新鮮好食

至於魚生方面,我就轉左要大蔥吞拿魚茸,感覺上會更加送飯
呢個大蔥吞拿魚茸真係出乎我意料之外!非常之新鮮而且超級鮮甜,喺香港從來未食過咁香咁新鮮嘅吞拿魚茸❤️
總括而言,呢間唔係乜嘢高級餐廳,但係入面嘅食物質素完全比得上香港嘅高級日本菜,去旅行就係有呢一個用平價食物食好西嘅好處
(上記レビューはユーザーの主観的なご意見・ご感想であり、OpenRiceの見解を代表するものではありません。)
投稿
訪問日
2019-05-18
食事スタイル
店頭で食事
平均予算(1人あたり)
¥1800 (ディナー)