レベル3
2020-04-18 27 アクセス
呢間沾麵店喺東京幾有人氣㗎💁🏻‍♀️~只有4間店舖而全部都只係喺東京,除咗妹豬仔同男朋友去嘅呢間📍晴空塔店之外,仲有📍東京車站店、📍羽田機場店、📍大崎本店。.正如日本拉麵店咁樣🍜,一入店舖門口位置就放置咗食券機,買好食券之後,店員就帶領我哋入座。而我哋坐嘅係吧枱位置,可以好近咁睇到師傅烹調沾麵😆。.🔸 (¥1180)妹豬仔同男朋友都揀選咗「大盛」啲麵量,份量都真係幾大份㗎😂~麵條偏粗身,比較容易掛上沾麵汁,而麵嘅硬度好夠,好有𡁻口。至於沾麵汁,用上豚骨魚介湯頭,味道算濃厚👍🏻;入面塊叉燒都大片而厚,而面頭嘅肉碎就增加咗口感層次。而溏心蛋就一般般,點嫌熟咗啲🤨~.✨妹豬仔👧🏻💬: 出發前睇好多資料見到話呢個沾麵好好食,但妹豬仔同男朋友食完之後都覺得只係不過不失🙈。.💡妹豬仔話你知~麵嘅份量有4種可以選擇:小盛(185g)、並盛(280g)、大盛(425g)、特盛(560g),大家買食券嗰陣記得好好衡量自己嘅食量,千祈唔好做大嘥鬼呀!另外,食完麵記得加湯飲下湯底呀,枱面有唔同調味料,等客人隨自己口味加添~
レビュー全文表示

8 アクセス
0 コメント
而我哋坐嘅係吧枱位置,可以好近咁睇到師傅烹調沾麵😆。
4 アクセス
0 コメント

🔸[特製沾麵 (大盛)🥢] (¥1180)

0 コメント
麵條偏粗身,比較容易掛上沾麵汁,而麵嘅硬度好夠,好有𡁻口。
溏心蛋

0 アクセス
0 コメント
(上記レビューはユーザーの主観的なご意見・ご感想であり、OpenRiceの見解を代表するものではありません。)
投稿
評価の詳細