レベル1
2023-07-23 105 アクセス
行淺草寺既時候 我就發現了唔係寺廟咁簡單 其實係美食街 我地亂行左穿右插橫巷就有發現✨按小編理論 🤓多人既地方就一定有特別的事件發生之後果然比我地巧遇必食既名物 (p.s. 其實旅行食乜都特別同乜都特別好食 所以我地食完先google知道 原來係必食🤣🤣)名物1#壽清庵#抹茶可麗餅身為一個抹茶控 望到抹茶粉多到瀉既一刻 心情係何等的心花怒放🪷🌸😂😆因為聽唔明日文 所以佢問我要咩味既時候 我就揀左我鍾意同唯一聽得明既tiramisu 味可麗餅係即叫即整 師傅問完要咩味道後 就會係你面前製造 我估計可麗餅都係抹茶粉搓成 餡料入邊就有cream同tiramisu 捲好後再灑上大量抹茶粉☺️☺️ 抹茶粉同cream係絕配 茶味既苦澀中和了cream既肥膩感兩樣混合後 豐富餡料係大滿足⚠️⚠️⚠️小店是即整即拎走 不設堂食
レビュー全文表示

0 コメント
11 アクセス
0 お気に入り
0 コメント
(上記レビューはユーザーの主観的なご意見・ご感想であり、OpenRiceの見解を代表するものではありません。)
投稿
評価の詳細