レベル3
2017-09-25 168 アクセス
賴生同屈小姐超好彩地可以趕到食蛋包飯,食完個胃都仲有少少空位,就黎到道頓堀~ 打算品嚐一下知名既煎餃子 - 馳名既大阪王將餃子!其實黎到道頓堀,每間舖頭既招牌都特別大,成幾層樓高,大阪王將係將成排餃子掛左係外牆呀,離到遠一遠都見得到係呢度啦,基本上門口前面都會長期積左批人,一D影相,一D就排緊隊買野食 作為餃子控既我地,又點會放過品嚐既機會呢⋯⋯不過⋯原來只要我地肯細心D留意,其實就唔難知道將會中伏!(大家有冇留意到,點解大大間舖,居然大部份都用晒中文字呢證明本地人可能已經唔食佢⋯遊客化左⋯⋯⋯)排到你既時候,你就可以決定堂食 - $260Yen 6隻/ 外賣$280,當然~ 食煎餃子趁熱食是常識吧,加上日本周圍好少垃圾桶,堂食比較方便不過舖頭都係立食,只係醋同辣油任加!1)煎餃子:3⭐️事前,對於大阪王將,我倆對佢既憧憬係皮薄餡靚,多汁同外脆內軟,因為之前遊東京既時候,食居酒屋既煎餃子已經做得到上述各點,更何況係自稱餃子專門店既大阪王將呢?現實係:皮的確薄,但同其他餃子黏埋一齊,搞到好易穿。至於餡⋯由於包既餃子太細隻,肉唔多,結果唔夠鮮甜多汁,又或者根本係餃子皮穿左漏走左啦!唯一可以讚
レビュー全文表示

,離到遠一遠都見得到

11 アクセス
0 お気に入り
0 コメント

作為餃子控既我地,又點會放過品嚐既機會呢⋯⋯
不過⋯原來只要我地肯細心D留意,其實就唔難知道將會中伏
!(大家有冇留意到,點解大大間舖,居然大部份都用晒中文字呢
證明本地人可能已經唔食佢⋯遊客化左⋯⋯⋯)

不過舖頭都係立食,只係醋同辣油任加!

煎餃
¥260
10 アクセス
0 お気に入り
0 コメント

1)煎餃子:3⭐️

現實係:

皮的確薄,但同其他餃子黏埋一齊,搞到好易穿

唯一可以讚既,係外脆
如果要好食D,唯有點醋食

所以只可以比合格分數:3⭐️

第2日既旅程就係食餃子中完結啦

#餃子控
#高要求
#漢字既伏
#被果排餃子呃左
#同你一齊中伏也開心 <3
(上記レビューはユーザーの主観的なご意見・ご感想であり、OpenRiceの見解を代表するものではありません。)
投稿
訪問日
2017-09-08
食事スタイル
店頭で食事
平均予算(1人あたり)
¥130 (夜食)