レベル1
2017-04-01 138 アクセス
有食福:當你喺大阪街頭苦惱緊食咩早餐時,有食家朋友無啦啦whatsapp 你幾張相,唔係叫你買手信,而係推介我某間食店,而佢正正喺我面前 - 作丿作。循例都簡單寫食評。門口好似一蘭咁揀好食咩就入席。早餐我食得唔多,半份加隻蛋啦。外表睇落同其他拉麵店差不多。叉燒係一讚,雖然薄薄地,個好有豚肉味,浸落個重點豬骨湯底,味道互相和應。個湯底係最 amazing,每一啖都好有層次,唔會好似啲懶濃嘅豬骨湯底咁太油或者太咸,飲完係唔會口渴同膩口。我本人唔好蔥,因為啲蔥太重手好多時會蓋過食物嘅鮮味。但係當呢個湯底加埋蔥,蔥係令到個湯加多重鮮味,我...差不多飲晒啲湯。我到而家都無口乾但仍然留緊口水。最後一個早餐 - 大!滿!足!
レビュー全文表示

最後一個早餐 - 大!滿!足!
19 アクセス
0 お気に入り
0 コメント
(上記レビューはユーザーの主観的なご意見・ご感想であり、OpenRiceの見解を代表するものではありません。)
投稿
評価の詳細