31 から 45まで表示
ディスプレイ :
すべてのレビュー
詳細を全てみる
絞り込み検索
JUL 19

日本居酒屋好多磯丸水產都係 好多遊客推薦嘅地方mad 之前第一次去到日本旅遊唯有試一下啦 食完之後個蟹蓋令我一試愛上 之後每一次去日本我都一定會食smileheart 佢真係唔知點解可以整到咁好味就算香港有啲水產店整個蟹蓋 都絕對整唔到佢獨有嘅味道 至於其他海鮮其實價錢都唔係話好平都唔係話好鮮甜 但係不過不失啦 磯丸水產蟹蓋就係王者👍🏼 chopstick當中有個炒飯想推介 佢個炒飯好香胡椒味 可以試吓
待ち時間は..
0分 (店内で食事)
2019-03-05
JUL 19

和朋友在梅田血拼後,在商場內找了個locker 安頓好戰利品,就來到POMPOMPURIN Cafe (布甸狗咖啡廳) 休息一下,順道在店內購買日本限量布甸狗商品。king 下午茶時段,店內顧客不算太多。為食的我點了一杯有雪糕、芝士蛋糕、新鮮士多啤梨的乳酪奶昔,這簡直是一次過滿足三個願望啊~madballoon 另外,朋友點了一杯珍珠奶茶,你沒看錯,的確連布甸狗也被珍珠奶茶攻占了。最近珍珠奶茶真的超級受日本人歡迎啊~music 下次到梅田時,記得來點一杯這麼可愛的飲品打打咭,拍拍照啦~balloonballoon
JUL 19

這次來到大阪特地前來這店為了食燉牛筋,因為這店是老店所以前來感受一番,店舖很好找就在動物園前站下車⋯有指示一直走就找到,我們在門口等了一會兒就可以進座了,店員特地給我們中文menu ,我們就再開始不停點了茄子、青椒、肉、蝦⋯⋯等等,記得枱上有盤子是沾醬汁的,所以要沾醬汁的話只能在醬汁中沾一次然後放到自己的盤子中,千萬不要重點!
2019-08-16
約¥600
AUG 19

#190819 大阪話題雪糕❗️❤️🥰 . <#草莓牛乳雪糕 ¥600> 本身只是來買麵包和拍照但結果被吸引了❗️ 究竟是什麼驅使要排一條長龍⁉️原因是新鮮即製而且外觀獨特💁🏿 店員把雪糕邊唧邊壓出繡球花狀🌼☺️ 然後撒上銀色脆珠及巧克力棒🍫 不過杯子太少又溶得很快🤦🏿‍♀️所以吃得非常狼狽🥴 ❤草莓味道天然帶點酸甜️🤤還有顆粒令層次提升了🥳 🖤牛乳口味有點被蓋過了👻但仍吃到牛乳濃香😚想必是用上日本牛奶❗️ 整體感覺好像天然草莓奶昔🤓夏天消暑一流💦絕對是有名有實的打卡食品...
AUG 19

「釣船茶屋」第二次去,如帶小朋友去必定好開心,因有得玩,有得食,必會釣到魚,如釣唔到,工作人員會教你用什麼方法釣,再釣唔到也會幫你,釣到魚後,有多款烹調方法,烹調煮法有平到貴,豐儉由人,地方也很大,刺身新鮮likelove
JUL 19

今次去大阪旅行冇乜機會食到海膽 諗住近近地喺大阪市中心搵到一間壽司店 之前睇到一張海膽同埋魚子滿瀉嘅相就 已經plan左係張eat list裏面😕我係為咗個海膽而黎 chopstick 個海膽係臭㗎😕 真係估唔到係日本都會食到臭嘅海膽 而海膽下面就係六舊青瓜小卷 真係俾佢澎湃滿瀉嘅感覺呃左 chopstick 而呢個帶子壽司就正常 都唔會有意外嘅驚喜sad
JUL 19

講真日本食店真係好多 去到日本旅行如果唔搵定一啲餐廳 真係好難會搵到一啲又平又有質素嘅餐廳食 而呢一間真係好有風味 flowerflower 叫咗三set唔同既牛😍😍 每一個set都包左一碟牛 蔬菜拼盤 一個烏冬 甜品 同餐前飲品 chopstick 首先講吓呢個極上雪花肥牛 佢雪花嘅分布好均勻肥嘅分布唔會太多 真係只要將塊牛放入去5秒 就已經食得 入口肉質好細膩😍 chopstick另外叫咗一個肥牛加豚肉 睇相已經見到佢地肥油嘅分布好靚 雖然佢係次等級啲 但食入口好濃郁嘅牛或者豬味 king 另外佢個餐嘅烏冬係真係手打烏...
JUL 19

我真係一個超級鰻魚迷😂 黎到大阪想搵一間平價小小嘅鰻魚飯食下 所以就搵到佢啦。其實最近佢都嚟咗香港起香港我就冇食過啦 我叫咗個一大一中size既 其實當中細分幾款size😁 我咁鍾意食鰻魚梗係叫個大啲㗎啦😀 首先講吓個 鰻魚雖然吾話燒到好香 鰻魚食唔到有骨👍🏼 佢個鰻魚汁個味唔會話好濃郁 適中 未去到好大驚喜 不過咁平嘅價錢有咁嘅質素都算係咁啦 想平平哋食個鰻魚飯黎呢到 點都好過其他居酒屋食嘅🤭
JUL 19

雖然香港都有一蘭 但係始終去日本食真係地道啲個感覺😂 之前第一次食一蘭其實係福岡度食 今次嚟到大阪同屋企人就帶佢哋試吓啦 我認為福岡嘅一蘭係好食啲 個湯底真係有少少唔同 但我選擇嘅濃度都係一樣 不過始終都係唔同地方都有唔同嘅水準啦 其實日本仲有好多其他地方有好食嘅拉麵 食完一蘭可以食下其他去比美下tongue
待ち時間は..
8分 (店内で食事)
2019-07-15
予算は...
約¥1300 (ランチ)
JUL 19

Within 1 minute of walking distance from Awaza station, this cosy cafe is the perfect place to pick up your breakfast or lunch. The cafe provides a peaceful environment, spaciously allocated seats and freshly cooked healthy foods for a balanced diet. The customer service makes you feel at home.
ダブルカップルカップ
ダブルカップルカップ
待ち時間は..
1分 (店内で食事)
2019-06-17
予算は...
約¥600 (カフェ)
JUL 19

ふらっと入ったお店で奥は アパレル手前がカフェになってました! アパレルも可愛い物もあれば綺麗目な物も あってアクセもたくさんあったので すごく欲しくなりました! メニューも豊富でダブルカップルカップとゆう二種類違う味が楽しめるカップがありそれが気になって注文しました😊ブルーレモネードが美味しかった!アイスも沢山種類があったので次回はアイスを食べたいなと思いました! また行きたいお店です😊店内の雰囲気が白と大理石が貴重とされててインスタ映えだなと思いました!若い子が好きそうだしオシャレだなと...
JUN 19

外観も素敵だけどお店の中もすごくお洒落でした!お買い物ついでにcafeもできます! 洋服も種類が豊富なのもあるけど値段もすごく安いのに可愛いです!select shopなので人ともあまり被らないところがいいですね!カフェも珈琲が美味しかったです!他に見たことがないdouble cupが有名みたいです!2種類選べる飲み物! select shop & cafe 南堀江すぐ! 定員さんも皆可愛いしお洒落な着こなしですごく優しかった!
待ち時間は..
0分 (店内で食事)
2019-05-21
予算は...
約¥500 (ランチ)
JUN 19

カフェ兼アパレルのお店です 入ると白と大理石を基調とした店内 そしてオシャレな音楽 来ている方は女性が多いのかと思うと、男性の方もちらほらと。 カフェは期間限定のドリンクやパフェがあり 私は期間限定スイカスムージーと このお店の人気商品ダブルカップを頼みました 味はとても美味しい アパレルも可愛いお洋服が多く 店内はすごく賑わっていました。 またゆっくり来たいと思うお店になりました スタッフの方がとても親切で可愛いです。
待ち時間は..
5分 (店内で食事)
2019-07-10
JUL 19

今日係難波搵食,意外地搵到呢一間買平價拉麵嘅拉麵店。咁店員呢都識講英文啦同埋服務都唔錯梗係日本來講都好難服務差嘅。 有中英文menu 通常要排隊,可以入去拎份menu睇住先 入到去可以再慢慢揀既 ⭐️690yen 豚骨湯叉燒拉麵 配菜有蔥花,木耳,荀片,每碗兩塊叉燒 今次揀既係最細最硬既面(有五種硬度可以揀)面好爽口唔會軟淋淋。湯頭唔會咸,味道適中。 ⭐️130yen 荀片 荀片甜甜地咸咸地,同個拉麵好夾,如果試過鐘意食既朋友不妨可以加多份,因為佢本身碗面放得個三四片完全唔夠喉。
JUL 19

今日嚟到q’s mall等朋友,咁岩上咗去天台4樓嗰邊,經過呢間酒吧佢就有啲半價嘅飲品,所以就入黎坐住等喇。 啲酒好靚掛曬係上面,買完酒就會係呢邊拎埋酒返去飲喇。 原來每一日嘅4pm to 7pm happy hour. 呢個比較好嘅呢就係佢價錢係包埋稅啦 咁另外呢就會係去bar個到order加埋比錢。 咁好多酒就有啲係七折同埋半價都有啲啤酒嘅(因為想影相個陣佢地收左張happy hour menu所以冇影到) 呢邊呢啲原價490yen(含稅)/650yen(含稅) 係50%off。 ⭐️Plum kiwi squash $240yen(含稅/happy hour4-7pm) 介紹...
Top
This website uses cookies to improve your website experience. By continuing to browse, you are agreeing to our use of cookies and Privacy Policy.