31 から 45まで表示
ディスプレイ :
すべてのレビュー
詳細を全てみる
絞り込み検索
JUL 19

雖然香港都有一蘭 但係始終去日本食真係地道啲個感覺😂 之前第一次食一蘭其實係福岡度食 今次嚟到大阪同屋企人就帶佢哋試吓啦 我認為福岡嘅一蘭係好食啲 個湯底真係有少少唔同 但我選擇嘅濃度都係一樣 不過始終都係唔同地方都有唔同嘅水準啦 其實日本仲有好多其他地方有好食嘅拉麵 食完一蘭可以食下其他去比美下tongue
待ち時間は..
8分 (店内で食事)
2019-07-15
予算は...
約¥1300 (ランチ)
JUL 19

Within 1 minute of walking distance from Awaza station, this cosy cafe is the perfect place to pick up your breakfast or lunch. The cafe provides a peaceful environment, spaciously allocated seats and freshly cooked healthy foods for a balanced diet. The customer service makes you feel at home.
ダブルカップルカップ
ダブルカップルカップ
待ち時間は..
1分 (店内で食事)
2019-06-17
予算は...
約¥600 (カフェ)
JUL 19

ふらっと入ったお店で奥は アパレル手前がカフェになってました! アパレルも可愛い物もあれば綺麗目な物も あってアクセもたくさんあったので すごく欲しくなりました! メニューも豊富でダブルカップルカップとゆう二種類違う味が楽しめるカップがありそれが気になって注文しました😊ブルーレモネードが美味しかった!アイスも沢山種類があったので次回はアイスを食べたいなと思いました! また行きたいお店です😊店内の雰囲気が白と大理石が貴重とされててインスタ映えだなと思いました!若い子が好きそうだしオシャレだなと...
JUN 19

外観も素敵だけどお店の中もすごくお洒落でした!お買い物ついでにcafeもできます! 洋服も種類が豊富なのもあるけど値段もすごく安いのに可愛いです!select shopなので人ともあまり被らないところがいいですね!カフェも珈琲が美味しかったです!他に見たことがないdouble cupが有名みたいです!2種類選べる飲み物! select shop & cafe 南堀江すぐ! 定員さんも皆可愛いしお洒落な着こなしですごく優しかった!
待ち時間は..
0分 (店内で食事)
2019-05-21
予算は...
約¥500 (ランチ)
JUN 19

カフェ兼アパレルのお店です 入ると白と大理石を基調とした店内 そしてオシャレな音楽 来ている方は女性が多いのかと思うと、男性の方もちらほらと。 カフェは期間限定のドリンクやパフェがあり 私は期間限定スイカスムージーと このお店の人気商品ダブルカップを頼みました 味はとても美味しい アパレルも可愛いお洋服が多く 店内はすごく賑わっていました。 またゆっくり来たいと思うお店になりました スタッフの方がとても親切で可愛いです。
待ち時間は..
5分 (店内で食事)
2019-07-10
JUL 19

今日係難波搵食,意外地搵到呢一間買平價拉麵嘅拉麵店。咁店員呢都識講英文啦同埋服務都唔錯梗係日本來講都好難服務差嘅。 有中英文menu 通常要排隊,可以入去拎份menu睇住先 入到去可以再慢慢揀既 ⭐️690yen 豚骨湯叉燒拉麵 配菜有蔥花,木耳,荀片,每碗兩塊叉燒 今次揀既係最細最硬既面(有五種硬度可以揀)面好爽口唔會軟淋淋。湯頭唔會咸,味道適中。 ⭐️130yen 荀片 荀片甜甜地咸咸地,同個拉麵好夾,如果試過鐘意食既朋友不妨可以加多份,因為佢本身碗面放得個三四片完全唔夠喉。
JUL 19

今日嚟到q’s mall等朋友,咁岩上咗去天台4樓嗰邊,經過呢間酒吧佢就有啲半價嘅飲品,所以就入黎坐住等喇。 啲酒好靚掛曬係上面,買完酒就會係呢邊拎埋酒返去飲喇。 原來每一日嘅4pm to 7pm happy hour. 呢個比較好嘅呢就係佢價錢係包埋稅啦 咁另外呢就會係去bar個到order加埋比錢。 咁好多酒就有啲係七折同埋半價都有啲啤酒嘅(因為想影相個陣佢地收左張happy hour menu所以冇影到) 呢邊呢啲原價490yen(含稅)/650yen(含稅) 係50%off。 ⭐️Plum kiwi squash $240yen(含稅/happy hour4-7pm) 介紹...
JUL 19

Top Ramen shop at Bentencho of Osaka, three minutes walking from Bentencho station. (10-15 minutes from Ocean Guesthouse in Bentencho. Must try if you like Ramen!!likelikeflower Good service too but may need to wait.wow Very reasonable prices and much lower than the overpriced ones in Hong Kong!
予算は...
約¥1000 (夜食)
JUL 19

夜麻麻近近地又近酒店又想食宵夜,就決定去這間拉麵店,這家店開到很晚!我們半夜到店只有我們一枱客,我們點了三碗拉麵🍜原味、兩碗黑河童(蒜味)味道好好不會太油膩,而且味道好香,還有可以叫他們給每人一份炸蒜免費的!超好食~一定要叫!餃子🥟也是正常水準!我們坐了一會兒就慢慢有客人來了!
JUL 19

來到大阪突然又想食大阪燒,很多年前來大阪已經試過一次人氣店,今次想特別啲想找一間隱世店,因為我們沒有訂位所以就早少少去到店裏,他的地理很特別是在小巷裏比較難找,店裏有分兩層我們被安排在樓上,當然我們也是點了大阪燒,我們起初以為是攞材料上來在我們的阪上燒,來到的時候原來已經是弄好的,我們覺得味道都幾好,如果直接在我們面前弄更加好,另外我們也叫了一個味噌牛腸呢個好特別好好味👍🏻 服務方面都幾好,女店員都好照顧我們!
炸豆腐
炸豆腐
吞拿魚
吞拿魚
待ち時間は..
15分 (店内で食事)
2019-06-29
予算は...
約¥3500 (ディナー)
JUL 19

連續兩個晚上都會經過心齋橋,呢邊實在同旺角一樣,不能遺忘。 看了地圖上最近美食,就有推薦這個附近的壽司。的確是非常傳統的吃法。 圍繞在吧檯,師傅關心問候你使用什麼語言,然後就聆聽你的需要,直接同佢壽司師傅講咩壽司咩要求,一邊飲酒聊天很有意思。 負責接待我們的是一個年級比較年長的師傅,他中氣跟足,我很喜歡這裡的鰻魚壽司。三文魚等等都很新鮮。 阿妹喜歡豆腐, 我地試了炸豆腐,木須非常多,豆腐外層松脆裡面嫩滑。狠狠好食呢。 金槍魚吞拿魚是每家店必點呀。
待ち時間は..
10分 (店内で食事)
2019-07-02
予算は...
約¥1200 (ランチ)
JUL 19

在機場寄存行李之後本來打算再離開關西港口的,晚上2100的飛機呢,現在都12點了。 lol但是因為不想再一進一出而且小腿已經受傷了, 就不然就機場隨便逛逛。 阿妹要吃天婦羅,她喜歡炸的東西,那我就勉強要牛肉喇, 牛肉烏冬湯底夠濃,是我喜歡的肥牛味道。 如果不想吃飯,那就不要點定食,單點就可以了。love
予算は...
約¥1170 (朝食)
JUN 19

我們一落機第一餐正式餐廳⋯之前聽說這家店不錯所以來一試!一開門只問了幾位就叫我們直接進店,之前我們見到之前客人一行四人已經坐了梳化位,但店員叫他們起來坐其他位!我們見到感覺不太禮貌⋯之後仲恐怖!突然有隻蟑螂不知從那裡跌倒我朋友身上再跌在地上就在我們身旁,我們通知店員他們只是叫了大家出來看但完全沒有處理⋯好彩隔離枱的港男為我們處理⋯可惜的是但店員完全沒有感謝他,望完他弄就算又冇俾紙巾、消毒等⋯⋯太差了! 跟著食物來了我們叫女店員給三隻碟⋯她完全沒有眼神接觸我們再問多一次完全黑面😠再講食物方面只是...
JUN 19

wowlike地點方便,近難波站,由難波站出發,大約5-10分鐘路程,靜而帶旺,餐廳有兩層,禁煙,大人小孩合適,餐廳主打丼飯,味道適中,價錢合理,大約800Yen至2000yen左右
JUN 19

喺香港成日都見到疏乎里pancake店大排長龍, 雖然好想試下係咩味道令香港人為之瘋狂, 但係真係唔想浪費時間去排隊。 今次去大阪,終於「機會嚟喇,飛雲」。 嚟到嘅時候,係無人排隊嘅,仲有好多吉位。 入面嘅人都好休閒咁嘆緊pancake, 同香港排到身水身汗係好唔同。 食呢間之前都食過另一間鋪頭嘅疏乎里pancake, 比較起嚟,呢間係比較硬身,同埋好香蛋味。 好似食緊雞蛋味蛋糕咁 如果鍾意蛋味重嘅朋友,呢間都係唔錯嘅選擇!
Top