1 から 15まで表示
ディスプレイ :
すべてのレビュー
詳細を全てみる
絞り込み検索
雰囲気
サービス
衛生
コストパフォーマンス
おすすめの料理
上等壽司盛
待ち時間は..
0分 (店内で食事)
日付
2020-01-13
予算は...
約¥2640
14
JAN 20

好貴…但新鮮食材 黑門市場本身都係一個劏水魚既地方 原先以為係誇說其詞…不過親身體驗過 就會深感明白,真係好0貴… 食材新鮮度就有保證既, 味度呢~因人而異啦,ok好食既😋 可一不會再囉,一試冇妨再試投降。 一個貴字都可以k.o.唔少窮遊人士… 味度:良 今次食壽司盛 有拖羅/鮭魚/海膽 壽司 上面會佈滿一堆大大粒既魚子 海膽黎講,我就比高分既!堅好食! 三文魚的話,認真一般 只係切得比較厚身 冇咩特別💁🏻‍♂️ 拖羅 肥美既 大份既 入口即溶 個人對拖羅冇研究,都覺得可以一試😋
続きを読む
1
お気に入り
お気に入り
unknown
すべてのレビューを表示 ()
雰囲気
サービス
衛生
コストパフォーマンス
おすすめの料理
牛舌
高級外橫膈膜肉
烤整根牛肋條
牛肝
韓式芝士石鍋拌飯
煙灰缸😂
待ち時間は..
0分 (店内で食事)
日付
2020-01-12
予算は...
約¥4378 (ディナー)
13
JAN 20

會比較貴,窮遊的話可以passed 3480日元+稅=約HKD$300 有120分/90分 可選,今次食揀咗120分 其實90分,燒一輪,都飽 唔洗120分,太長😂 肉類質素:優 種類數目:少 肉類出品明顯係即切而非冰鮮 食材新鮮,有誠意,加分位😋 部份肉類 口感會偏向根性 小心選擇 以免浪費食材😏 飲料都係汽水機囉…合格啦~ 服務質素:優良 有會多國語言staff 很有禮貌,一叫即到,上菜速度快 環境:良 抽氣系統超給力 座位鬆動,不會逼迫 店內可吸煙,要米缸可以問staff攞 不過CP值都高既,有錢人士不妨...
続きを読む
1
お気に入り
お気に入り
unknown
すべてのレビューを表示 ()
雰囲気
サービス
衛生
コストパフォーマンス
待ち時間は..
0分 (店内で食事)
日付
2019-12-27
予算は...
約¥1555 (夜食)
4
JAN 20

今日和太太逛完難波後便往Harbs食甜品, 去到店舖時8時半, 原來好多蛋糕都賣哂, 只得咖啡和雜果兩款, 我們於是點了每款各一個, 另點了凍咖啡和花茶。咖啡蛋糕大大件,味道香濃, 入口軟綿香滑, 餅底食落香脆, 食落口感不覺肥膩感;雜果蛋糕賣相吸,甜度適中, 忌廉口感香滑,水果食落新鮮鮮甜;咖啡味道香濃, 奶味香滑;花茶茶味香濃, 飲落味道清甜, 而且溫度適中。店子座位舒適闊落, 環境舒適, 而且食物美味, 賣相吸引,高質好味蛋糕。
続きを読む
1
お気に入り
お気に入り
unknown
すべてのレビューを表示 ()
雰囲気
サービス
衛生
コストパフォーマンス
おすすめの料理
Amuse-bounce
Amuse-bounce
蘑菇湯
蘑菇湯
黑芝麻腐皮鵝肝卷
黑芝麻腐皮鵝肝卷
猜面肉配醬油汁
猜面肉配醬油汁
豆腐鰻魚卷
豆腐鰻魚卷
黑醋鴨胸
黑醋鴨胸
朋友的牛仔肉
朋友的牛仔肉
口感豐富的 pre-dessert
口感豐富的 pre-dessert
口號感豐富的  main dessert
口號感豐富的 main dessert
口號感豐富的maindessert
口感豐富的pre-dessert
待ち時間は..
0分 (店内で食事)
日付
2019-11-24
予算は...
約¥20000 (ディナー)
6
DEC 19

2019 京阪紅葉行,想試一下在日本吃正式西餐,來到大阪洲際的Pierre,二十樓的景觀不錯,服務有禮但比較拘謹,部分待應英語水平接近溝通不來😅。點了最基本的 dinner set (¥12000),居然也有九個 course,實在超值。食物有濃厚的日本feel,有以豆腐,鰻魚做材料,竟然也有醬油做醬汁,每道菜都細緻和包含很多元素,雖則食材不算名貴,整體味道很好,擺盆精緻漂亮,也點了 wine pairing (¥8000),品酒師恰當的建議,盡興和美妙的旅遊美食體驗🤗
続きを読む
0
お気に入り
お気に入り
unknown
すべてのレビューを表示 ()
雰囲気
サービス
衛生
待ち時間は..
0分 (店内で食事)
日付
2019-11-19
24
NOV 19

那裏的牛扒 ,和牛有a5或a4選擇 , 最平的一個a 4 和牛餐要 12000yen ,而一份 神戶牛扒150克也要14000 Yen ,價錢也算貴。當 你點完餐後,廚師在你面前親自烹製牛肉及蔬菜 ,完成後送到在你的枱邊。你在熱板上慢慢品嚐那些牛扒 ,別有一番風味。 和牛的肉質不錯,味道也很好,惟價錢略貴了點。
続きを読む
2
お気に入り
お気に入り
unknown
すべてのレビューを表示 ()
雰囲気
サービス
衛生
コストパフォーマンス
21
NOV 19

環境正常地方乾淨,服務員態度正常 呢間就係香港高人氣嘅過江龍迴轉壽司🍣,去日本當然要去朝聖下啦!香港嗰間開咗幾個月,但太多人等所以重未試過,但日本呢一間的確係唔錯嘅,連鎖式黎講算係好新鮮材料,對比香港其他連鎖式優勝好多! 之前食過大阪其中一間,名古屋比大阪既分店差少少,不過都新鮮抵食嘅。 今次食咗好多款有軍艦,卷物刺身,炸物等等,基本上每一種魚生都好新鮮。 特別要講下幾款壽司同一款炸物: 蒸鮟鱇魚肝壽司(冬天限定) 鮟鱇魚香港多數用黎做湯,好少見用個魚肝做壽司,一聽魚肝以為會好腥,食...
続きを読む
4
お気に入り
お気に入り
unknown
すべてのレビューを表示 ()
雰囲気
サービス
衛生
コストパフォーマンス
日付
2019-11-16
予算は...
約¥1380 (カフェ)
18
NOV 19

最後一日必去outlet血併,時間有限,分秒必爭💪💪 行左3小時腳又軟又肚餓真係要食個快餐補充下,見到這間餐廳主打漢堡包+三文治,都有炸薯條,洋蔥圈等,鋪面設計好有夏威夷渡假feel🏝🏖 火雞三文治套餐,¥1380 熱辣辣的火雞肉好滑,夾埋芝士蕃茄生菜和香脆的面包,味道剛剛好,可惜薯條太幼,炸得太乾,完全冇口感
続きを読む
1
お気に入り
お気に入り
unknown
すべてのレビューを表示 ()
雰囲気
サービス
衛生
コストパフォーマンス
日付
2019-11-16
予算は...
約¥3000 (朝食)
17
NOV 19

每次黎黑門都會見到一排排又粗又長的🦀腳,有些是急凍,有些即場bbq🤩🤩 黑門三平內有松葉蟹,阿拉斯加長腳蟹,以大小分¥4500和¥3000 我揀左¥3000,成隻腳有手臂咁長,蟹肉鮮味之餘仲有彈性,一絲絲蟹肉好滿足👍👍😋😋 店內有飲食區,地方乾淨,也有免費熱茶提供,服務好好😄😄
続きを読む
23
お気に入り
お気に入り
unknown
すべてのレビューを表示 ()
雰囲気
サービス
衛生
コストパフォーマンス
日付
2019-11-16
予算は...
約¥1600 (朝食)
17
NOV 19

在黑門每次必會食魚生,今次經過這間黑銀好多人排隊就覺得點都要一試🤔🤔 鋪面分為3部份,分堂食,外賣壽司,外賣丼飯,企理乾淨,每部份有專人落order同收錢,仲劃分立食區可慢慢品嚐美食。smilesmile 我點左人氣No.2,大拖羅丼 ¥1600 拖羅好新鮮,飯面加上芝麻好香 個粒魚子好飽滿,好多汁👍👍
続きを読む
17
お気に入り
お気に入り
unknown
すべてのレビューを表示 ()
雰囲気
サービス
衛生
コストパフォーマンス
日付
2019-11-13
予算は...
約¥100 (朝食)
17
NOV 19

本人向來都很喜歡食牛角包,今次去大阪都要試下。 店舖位放心齋橋唔算難揾,店內除迷你牛角包,仲有法包,窩夫,蛋攤等.... 我點左明太子牛角包,酥皮鬆脆重牛油味,明太子味好出😚😚 另食左個朱古力牛角包,粒粒朱古力加上點點奶油,口感豐富😋😋如果個包size大d就更好了
続きを読む
7
お気に入り
お気に入り
unknown
すべてのレビューを表示 ()
雰囲気
サービス
衛生
コストパフォーマンス
日付
2019-10-17
26
OCT 19

最近跟我家姐和表姐一起遊大阪,我們住的酒店就在附近,而每次經過這家店都有很有人排隊,而且都是當地的人多,於是便產生好奇。一查之下才知道這家店在當地很有名,而且更是連續幾年穫米芝蓮推薦的,而剛好我們當晚還沒決定吃什麼,也還沒吃大阪燒便打算試試。其實一開始排隊時印象都還不錯,因為店員態度不錯,能以英文溝通也有提供english menu, 但進去後開始就覺得一般了。其實飲食業忙碌大家都明白,加上人又多,我們都沒有要求要好客氣笑臉相對。但就是很明顯覺得店員對日本人的態度跟對我們是有不同的,有一種不太想招呼我們的感覺...
続きを読む
25
お気に入り
お気に入り
unknown
すべてのレビューを表示 ()
雰囲気
サービス
衛生
コストパフォーマンス
待ち時間は..
0分 (店内で食事)
日付
2019-03-28
14
OCT 19

當日提早左泥到關西機場!把行李寄存之後,仲有成粒鐘有多嘅時間先入閘,周圍行上到3/f見到呢間拉麵店,諗起要4、5粒鐘先返到香港!橫掂有少少肚餓就即刻登記攞位,可能我1個人所以等唔夠1分鐘就有位!呢碗麵D豚肉好肥、湯底好油,但好彩味道唔差,枱面有好多調味料、仲有辣椒同紫菜任你用,過得去啦!yummy
続きを読む
4
お気に入り
お気に入り
unknown
すべてのレビューを表示 ()
雰囲気
サービス
衛生
待ち時間は..
0分 (テイクアウト)
日付
2019-10-03
出来事
誕生日
13
OCT 19

一行3人晚餐,環境質素跟香港一模一樣,還以為自己回到香港。牛肉質素可以,其他配菜,甜品,什亂污糟,食物質素差,只吃牛肉是可以接受的。但服務員真沒禮貌(事原雪糕太硬需服務員幫忙刨雪糕球,協助後態度差還對同事用日文笑說我,不只一次)很不開心最後未食完就走,還向經理投訴但他不懂英文huffy
続きを読む
33
お気に入り
お気に入り
unknown
すべてのレビューを表示 ()
雰囲気
サービス
衛生
コストパフォーマンス
27
SEP 19

雖然香港,台灣都有一蘭, 但始終日本最正宗最好味,每次嚟都要食yummy 食嘅人好多,排隊要排半個鐘sick 拉麵有口感,而且可以選擇軟硬道, 鍾意食硬嘅我唔怕煮得太耐而覺得難食like 辣味香濃,本人鍾意辣道2至3倍love 辣得嚟又唔會好口渴,旁邊仲有水機可以自由加水,非常細心 半熟蛋係必叫,試過就知幾好食flower
続きを読む
12
お気に入り
お気に入り
unknown
すべてのレビューを表示 ()
雰囲気
サービス
衛生
コストパフォーマンス
27
SEP 19

嚟到日本當然要食壽司🍣 魚心壽司出名大件,肥美,新鮮,好味smileheart 雖然價錢唔平,但絕對一分錢 一分貨chopstick 本人最愛嘅係鰻魚,帶子,甜蝦,海膽 絕對係食唔停口,一試難忘yummy star鰻魚夠大件 啖啖肉好惹味 star海膽超級鮮甜 入口即溶 一啲都唔腥like star帶子又肥美又甜kiss star甜蝦十分嫩滑 蝦頭仲有好多蝦膏love 仲有其他選擇,總有一款啱你心水chopstickchopstick
続きを読む
76
お気に入り
お気に入り
unknown
すべてのレビューを表示 ()
Top