2023-12-29 55 アクセス
如果你對蟹有著無窮渴望,那麼大阪蟹道樂絕對是你不能錯過的饗宴。一踏入蟹道樂,你就會被它傳統與舒適的氛圍所吸引。這家餐廳以傳統風格的裝潢和舒適的用餐環境而聞名,讓你在放鬆的氛圍中享受美食。工作人員的熱情和細心服務,讓你感受到真正的日本待客之道,按你的人數多寡在不同樓層享用蟹宴。當蟹道樂的美食上桌時,你將目睹一場蟹宴的盛宴。新鮮的螃蟹是這裡的主角,它們以各種方式烹調,展現出獨特的風味和口感,特別欣賞廚師精心烹調與及將蟹的真實呈現出來,讓食客可以容易品嚐。在鮮嫩多汁的蟹肉,搭配著香氣四溢的蟹膏和濃郁的蟹味湯,每一口都讓人陶醉其中,職員亦細心為你講解,可以拼食或是個別享用,令人一試難忘,從食品質的質素與及服務態度簡直完美配合,記得要book位或是在它營業前預先在門口等候,因為排隊的人數眾多,否則要等45分鐘後才能享用,建議品嚐蟹肉盛宴的時間為三小時,可以慢活人生。

2 アクセス
2 アクセス
0 コメント
(上記レビューはユーザーの主観的なご意見・ご感想であり、OpenRiceの見解を代表するものではありません。)
2023-04-23 203 アクセス
Visited this popular restaurant among tourist at Osaka in early April. I think we will never go wrong with crabs and Japanese food. I satisfied my craving for crab with a gyoten course at Kanidouraku. The grilled crab and crab rice were my picks, perfectly paired with a cold beer. Despite the slow pace of dish service, I left completely satisfied and full. The attentive service and well-established reputation left a positive impression.喺四月初去咗大阪呢間遊客常光顧嘅餐廳。其實蟹同日本菜應該點都唔會難食。我哋揀咗蟹道樂嘅破曉套餐,我最鍾意燒蟹同蟹飯,同

6 アクセス

0 コメント

喺四月初去咗大阪呢間遊客常光顧嘅餐廳。其實蟹同日本菜應該點都唔會難食。我哋揀咗蟹道樂嘅破曉套餐,我最鍾意燒蟹同蟹飯,同啤酒最夾。雖然上菜慢咗啲,但我食得好飽好滿足。店員服務幾好而且餐廳嘅口碑都唔錯,值得一試👍

7 アクセス

2023-02-26 165 アクセス
#20230225 ✈️📍 かに道楽 道頓堀本店 @kani_douraku 中央区道頓堀1丁目6-18——————————————————————————————#Moegi萌黃 ¥7,700(稅込) 🥢 #開胃菜 🥢 #水煮螃蟹佐醋汁 🥢 #昆布醬油風味高湯螃蟹鍋 🥢 #雜炊 🥢 #醃漬小菜 🥢 #冰淇淋佐抹茶淋醬#烏龍麵 ¥500💭 個開胃菜有啲奇怪,係一個凍既茶碗蒸然後面頭係蕃茄蟹味既汁,但啲蟹味凍食有啲難入口,成餐係唯獨呢個有啲伏🚁個湯本身已經好清,淥完蟹仲甜,之後會用返個湯煮個飯,收濃左就會有啲啲咸,🐷叫左個烏龍麵打邊爐,以為係烏冬麵,點知係好似刀削麵咁😅有少少失望🤏🏼但整體麵係好好味🤤.#LunchSet #Hayate ¥4,950(稅込) 🥢 #水煮螃蟹佐醋汁 #蟹肉淋醬 #日式豆皮捲沙拉 🥢 #螃蟹生魚片 🥢 #螃蟹茶碗蒸 🥢 #焗烤螃蟹佐蟹黃醬 🥢 #螃蟹天婦羅 🥢 #螃蟹釜飯 🥢 #醃漬小茶 🥢 #湯品 🥢 #冰淇淋佐抹茶淋醬#蟹膏 ¥650💭 成個餐係無可挑剔😍食蟹道樂強烈建議食lunch,抵好多!個刺身🐷無食放左落湯度煮,如果接受到果種口感的話,聽講係
#20230225 ✈️
📍 かに道楽 道頓堀本店 @kani_douraku
中央区道頓堀1丁目6-18
#Moegi萌黃 ¥7,700(稅込)
🥢 #開胃菜
🥢 #冰淇淋佐抹茶淋醬
#烏龍麵 ¥500
11 アクセス
0 コメント

#LunchSet #Hayate ¥4,950(稅込)
🥢 #水煮螃蟹佐醋汁 #蟹肉淋醬 #日式豆皮捲沙拉
🥢 #醃漬小茶
🥢 #湯品
🥢 #冰淇淋佐抹茶淋醬
#蟹膏 ¥650
💭 成個餐係無可挑剔😍食蟹道樂強烈建議食lunch,抵好多!個刺身🐷無食放左落湯度煮,如果接受到果種口感的話,聽講係好鮮甜,另外🐷特別推介一個食法係散叫多個蟹膏,當個釜飯煮好之後可以撈落去焗多陣然後先食,就會變左勁好味既蟹肉蟹膏飯😋食到尾有個雪糕做ending太正🍦
8 アクセス
9 アクセス

#大阪美食 #🐷衝出香港 #🐷在大阪 #🐷_食
2019-04-18 548 アクセス
聽說這家的蟹最好吃,名氣很大於是慕名來吃一餐之前聽說要在網上訂位我們出發前找了他的官方網站訂位 在官網訂位不用付手續費 但是要訂到六天以後 而且是在下午茶時段3點半 非常之誇張不過當天 二時左右來到本店竟然有位即刻可以入座 不用等的 我估他是預留了一些即時入座的位置給散客 門口有中文版的套餐單張,圖文並茂的我們比較了一下,仍然覺得午市套餐最貴那個餐是比較抵食的,價性比很高6000 yen有找食物口感都很鮮甜蟹肉燉蛋也很滑, 在家裏是做不到的整體 口感比較清淡未必適合口味重的客人在這裏食蟹主要吃他的鮮味做法也比較簡單另外自己叫做一支0度酒精的啤酒非常好飲 值得推薦
レビュー全文表示
聽說這家的蟹最好吃,名氣很大
於是慕名來吃一餐
而且是在下午茶時段3點半 非常之誇張
不過當天 二時左右來到本店
竟然有位即刻可以入座 不用等的
我估他是預留了一些即時入座的位置給散客
門口有中文版的套餐單張,圖文並茂的
6000 yen有找

食物口感都很鮮甜蟹肉燉蛋也很滑,
在家裏是做不到的

75 アクセス
訪問日
2019-04-15
平均予算(1人あたり)
¥6000 (ランチ)
  • 午定定食
2019-03-16 389 アクセス
每次來大阪都沒有安排這間餐廳,終於這次獨遊就決定食啦!因為這間餐廳人氣極高而且又是本店,出發前已經要上網訂位先,我那天也要下午四點才有位!網上訂一定要選擇那個餐,很方便網上可以看到!我選的餐有蟹的很多烹調方法🦀有蒸、天婦羅、烤、刺身、火煱、等等⋯還有其他食物⋯壽司、湯、雪糕等⋯服務很好👍🏻而且環境不錯,他安排了窗口位榻榻米位置(好在腳可以放枱下坐,不會太辛苦)😝
我選的餐有蟹的很多烹調方法🦀
25 アクセス
33 アクセス
20 アクセス
平均予算(1人あたり)
¥5000 (ランチ)
2018-07-01 709 アクセス
睇見好多旅遊節目同雜誌都介紹,食後有點失望。環境也可,坐位空間感不錯門口服務員態度很好,但侍應就一般,全部也英語也不太好至於食物,完全沒有新鮮的味道,肉質很梅,或許我不懂欣賞
2017-10-26 1413 アクセス
每次走在道頓堀,都會被那隻大大的蟹吸了眼球。由於晚餐比午餐要貴,反正都沒有試過,就便宜一點選個午餐。我們兩個人去,一個點了最貴的餐,一個點了次一級的餐。最貴的餐一看賣相就個肉質新鮮,當然吃起來也很鮮甜。而次一等的餐,份量比較少,賣相也相對比較不好看,當然味道也比最貴的差。不過不談味道,食物用來拍照也是一流的。碟子,食物,顏色都配得美美的。不得不提是這個滿滿蟹肉的茶碗蒸,材料絕不欺場。一口一口都是蟹肉伴著滑滑的蛋,非常好吃!甜點是抹茶雪糕。抹茶由店員親自用抹茶粉沏好,再淋到雪糕上面。雲尼拿雪糕的味完全被抹茶蓋過。不過抹茶的確很濃,怕太濃可能就不會喜歡了。總括而言:一分錢一分貨要點就點最貴的
每次走在道頓堀,
都會被那隻大大的蟹吸了眼球。
由於晚餐比午餐要貴,
反正都沒有試過,
就便宜一點選個午餐。

我們兩個人去,
一個點了最貴的餐,
一個點了次一級的餐。
最貴的餐一看賣相就個肉質新鮮,
當然吃起來也很鮮甜。
而次一等的餐,份量比較少,
賣相也相對比較不好看,
當然味道也比最貴的差。
60 アクセス
2 お気に入り

不過不談味道,
食物用來拍照也是一流的。
碟子,食物,顏色都配得美美的。
45 アクセス
0 コメント

不得不提是這個滿滿蟹肉的茶碗蒸,
材料絕不欺場。
一口一口都是蟹肉伴著滑滑的蛋,
非常好吃!

46 アクセス
0 コメント

甜點是抹茶雪糕。
抹茶由店員親自用抹茶粉沏好,
再淋到雪糕上面。
雲尼拿雪糕的味完全被抹茶蓋過。
不過抹茶的確很濃,
怕太濃可能就不會喜歡了。

總括而言:
一分錢一分貨
要點就點最貴的
2016-12-27 1328 アクセス
差唔多每年都會來大阪當返郷下蟹道樂亦都係我必到嘅一間食店今年聖誕節過嚟食物質素同服務比我嘅感覺係前所未有咁差午飯時間嚟到先攞飛等位其實攞咗飛就可以去對面行 forever 21差唔多時間就返返去樓下等午餐抵食 大約5000 Yen有交易尤其是最近啲 jpy 跌咗香港呢個價錢絕對食唔到WAKANA 但我最唔鍾意佢就係差唔多10分鐘之內上曬所有頭盤咁即係預先放定晒喺度啦首先係熟腳蟹腳但一食落去就覺得 dry一啲水份都冇然後就上蟹刺身冇平時鮮甜嘅感覺好失望蒸蛋有柚子味最可惜係凍左入口只有小小暖嘅感覺火鍋普通沒有什麼可以錯的壽司唔夠新鮮同埋蟹腳天婦羅都係唔夠熱食落感覺真係差啲連最後嘅抺茶雪糕以前一向係上枱先至serve綠茶淋落雪糕度但今次竟然係淋好晒先至上枱搞到我啲雪糕溶咗
差唔多每年都會來大阪當返郷下

搞到我啲雪糕溶咗
訪問日
2016-12-27
待ち時間
90 分 (店頭で食事)
平均予算(1人あたり)
¥5000 (ランチ)
行事
クリスマス
2016-07-07 836 アクセス
Walk-in了幾次都無位子,可想而知有幾受歡迎!第一次食係食佢出面果個小食檔位嘅燒蟹腳同蟹蓋,好食到不得了!!蟹腳啖啖肉~蟹蓋入面全部都係蟹膏蟹汁搞埋啲蟹肉~食完一口都係回味無窮而且唔算貴,印象中千零円左右~之後去果次就食正餐,都係好正不過掛住食無影相~所以費事寫食評了~
レビュー全文表示
Walk-in了幾次都無位子,可想而知有幾受歡迎!

蟹腳啖啖肉~

蟹蓋入面全部都係蟹膏蟹汁搞埋啲蟹肉~食完一口都係回味無窮

而且唔算貴,印象中千零円左右~

燒蟹蓋
12 アクセス
待ち時間
10 分 (持ち帰り)
平均予算(1人あたり)
¥1200 (ティータイム)
燒蟹蓋
  • 燒蟹腳
2015-09-03 772 アクセス
去日本必食, 太美味, 建議預先網上BOOK 訂, 因我們上次去到, 已不可以WALK IN, 好彩我們訂了位, 仲安排了窗口望道頓崛河景~如四個人, 其實可以叫三個餐SHARE 食, 我們叫了四個人叫了四個餐就食唔晒浪費了~ 生蟹好鮮甜, 蟹鍋滾完火鍋之後, 用湯底即場煮蟹湯粥勁好味, 一定要試~另外叫了果汁酒, 送蟹食一流~套餐包括(相合(あいあい) 5832yen + 桂川(かつらがわ) 7236yen + 鏡山 (きょうざん) 8748yen + 弁天(べんてん) 6264yen), 4枝果汁酒Drink (1728yen)http://douraku.co.jp.t.at.hp.transer.com/kansai/shop/honten/

24 アクセス
21 アクセス
30 アクセス
37 アクセス
23 アクセス
6 アクセス
平均予算(1人あたり)
¥7452 (ディナー)
レベル4
2015-08-26 426 アクセス
我地本身係諗住食大阪燒,點知 ……… 好辛苦咁搵到間大阪燒喇,佢原來今日休息,唔開,咁大少話不如食かに道樂喇,去到門口,今日full booking嚕,所以……無得食,但係……佢本店門口有外賣買,大少話,不如果返酒店食喇,咁我地就買咗蟹腳同蟹膏壽司返酒店食,當然……返去前我地都要去搵嘢食一食先喇,蟹腳唔飽架嘛~~
29 アクセス
23 アクセス
13 アクセス
20 アクセス
平均予算(1人あたり)
¥5000 (夜食)
平均予算(1人あたり)
¥8000 (ランチ)
2013-10-01 140 アクセス
無錯,就是這間位於心齋橋道頓堀無人不識既道樂蟹店!聽朋友說午餐價錢合理化算扺食,一于去試下!雖然樓高3層,但係午飯時間都好多人要等位,我諗都等左大半個小時!內裡坐位,很傳統的,入去要除鞋。我地好好彩,有窗邊位坐,有景睇。佢有好幾款午市套餐,最後我地揀左春節限定。兩個人share 3500yen,兩個女仔份量岩岩好啦,當過下口癮。其實就係一蟹幾食,生熟炸蒸。。。最大愛係個蟹飯!即場係到滾! P.S. 遊客區,有齊中英menu,watiress又識少少英交,不過可能要講清楚要非吸煙區。
レビュー全文表示

無錯,就是這間位於心齋橋道頓堀無人不識既道樂蟹店!

聽朋友說午餐價錢合理化算扺食,一于去試下!

內裡坐位,很傳統的,入去要除鞋。

我地好好彩,有窗邊位坐,有景睇。

11 アクセス
9 アクセス
平均予算(1人あたり)
¥1800 (ランチ)