2020-01-11 31 views
🎾 #一粒波碌去東京其中一間去日本一定要食既口袋名單🤤成日淨係識叫佢牛咩咩村😂😂😂佢全國都有好多分店🐮唔洗驚唔就腳食唔到-⚾ 牛かつ定食 (130g) ¥1300一份定食會有吉列牛/飯/麵豉湯/薯仔沙律/沙律菜好多唔同醬料🍱鹽就最食得出牛既原味🧂Wasabi豉油就最清爽,可以中和返吉列牛既油膩🥢洋蔥汁就重洋蔥甜味,偏濃味少少🧅唔同醬料任君選擇,或者可以好似我咁輪住食🤪至個吉列牛,我嗰舊有啲位有少少筋,但都好重牛味,而且吉列皮唔會太厚👍🏻可以自己決定煎幾耐去調節熟度🍳沙律菜就可以解膩用,枱面有啲沙律既sauce可以自己落,食落酸酸地好開胃👍🏻而薯仔沙律亦都好清爽唔會好漏,因為有生洋蔥係入面即刻冇咁heavy🤪但留意返小鳥胃覺得有啲大份,食完好飽😵p.s. 佢仲有額外再加牛/有得揀有山藥泥既set🤔-🏐 牛かつもと村 新宿アルタ裏店東京都新宿区新宿3丁目22−7 指田ビル B111:00 - 22:00-#一粒波arollingball #一粒波食好西 #一粒波碌去日本 #日本美食 #牛かつもと村 #吉列牛 #日本吉列牛 #東京吉列牛 #東京美食 #東京 #hkig #hkfoodie #
🎾 #一粒波碌去東京
其中一間去日本一定要食既口袋名單🤤
成日淨係識叫佢牛咩咩村😂😂😂
佢全國都有好多分店🐮唔洗驚唔就腳食唔到
⚾ 牛かつ定食 (130g) ¥1300
但留意返小鳥胃覺得有啲大份,食完好飽😵
p.s. 佢仲有額外再加牛/有得揀有山藥泥既set🤔
🏐 牛かつもと村 新宿アルタ裏店
東京都新宿区新宿3丁目22−7 指田ビル B1
11:00 - 22:00
#一粒波arollingball #一粒波食好西 #一粒波碌去日本 #日本美食 #牛かつもと村 #吉列牛 #日本吉列牛 #東京吉列牛 #東京美食 #東京 #hkig #hkfoodie #香港食評 #東京餐廳 #foodstagram #東京食評 #日本食評 #東京遊記