2020-04-18 27 views
呢間沾麵店喺東京幾有人氣㗎💁🏻‍♀️~只有4間店舖而全部都只係喺東京,除咗妹豬仔同男朋友去嘅呢間📍晴空塔店之外,仲有📍東京車站店、📍羽田機場店、📍大崎本店。.正如日本拉麵店咁樣🍜,一入店舖門口位置就放置咗食券機,買好食券之後,店員就帶領我哋入座。而我哋坐嘅係吧枱位置,可以好近咁睇到師傅烹調沾麵😆。.🔸 (¥1180)妹豬仔同男朋友都揀選咗「大盛」啲麵量,份量都真係幾大份㗎😂~麵條偏粗身,比較容易掛上沾麵汁,而麵嘅硬度好夠,好有𡁻口。至於沾麵汁,用上豚骨魚介湯頭,味道算濃厚👍🏻;入面塊叉燒都大片而厚,而面頭嘅肉碎就增加咗口感層次。而溏心蛋就一般般,點嫌熟咗啲🤨~.✨妹豬仔👧🏻💬: 出發前睇好多資料見到話呢個沾麵好好食,但妹豬仔同男朋友食完之後都覺得只係不過不失🙈。.💡妹豬仔話你知~麵嘅份量有4種可以選擇:小盛(185g)、並盛(280g)、大盛(425g)、特盛(560g),大家買食券嗰陣記得好好衡量自己嘅食量,千祈唔好做大嘥鬼呀!另外,食完麵記得加湯飲下湯底呀,枱面有唔同調味料,等客人隨自己口味加添~

而我哋坐嘅係吧枱位置,可以好近咁睇到師傅烹調沾麵😆。

🔸[特製沾麵 (大盛)🥢] (¥1180)

特製沾麵 (大盛)
麵條偏粗身,比較容易掛上沾麵汁,而麵嘅硬度好夠,好有𡁻口。
溏心蛋

溏心蛋
2018-07-24 71 views
🥣 湯底係濃厚豚骨魚介味,口味重,鹹。建議沾麵食,食完再加湯同柚子粉先飲 💁🏻‍♀️🍜 麵條有280g,超粗、Q彈、嚼勁十足!連鍾情幼麵既我都喜愛 🙆🏻‍♀️🥚okay,🥩 麻麻 🤷🏻‍♀️💥 因爲六厘舍真係好好味,連日本人都喜愛,所以好多人排隊。建議好似我地咁一開舖就去到,或者到羽田機場分店 🙋🏻‍♀️✨ 同埋碗麵真係好大碗,雖然加大唔使錢,但建議要先認真考慮,以免浪費 🙅🏻‍♀️

得製つけめん (並盛)
¥1060

🥚okay,🥩 麻麻 🤷🏻‍♀️

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
¥1050 (Breakfast)
得製つけめん (並盛)
¥ 1060