2024-09-03
🐷📌 #豬西去旅行 #豬西食日本.⚠️請注意呢間本店 🙅🏻♀️💵不收現金.嚟到日本東京點可以唔食吓佢哋好出名嘅呢間拉麵店?🍜呢次係小編第一次食呢一間好出名嘅銀座篝😍之前聽好多朋友介紹 其實東京都有不只一間的分店不過咁啱去開銀座就梗係喺銀座食🙂↔️小編係揀咗 🐷特製雞白湯拉麵🍜究竟特製有咩咁巴閉呢? 就係多咗一碟嘢..雞白湯拉麵 1800円特製… 2200円🤣 多左400円等小編講吓究竟多咗啲乜? 個碟入面就係有一隻糖心蛋、雞肉、幾條蔬菜😂冇了..🙂↔️建議大家可以食返普通版 慳番20蚊港紙🙂↕️但係佢個雞白湯拉麵真係好好食個湯底非常之濃郁😭😭😭🩷🩷🩷小編非常非常非常鍾意濃郁得來又唔會令你覺得好油膩 🤓淨係個湯底已經令小編非常之回味🥰之前喺香港食過一啲雞白湯拉麵 但係完全做唔到呢一個感覺😭因為好多都好油🙂果然呢間嘢真係名不虛傳 個湯底出名超正🐣🐔雞肉嘅份量就真係還好啦 但係個湯底令到成件事勁吸引 😂其實麵條嘅質地就好普通🙂🤣🤣 唔係唔好食但唔surprise 😂麵條嘅份量亦都唔算超級多 不過小編覺得好夠食🤣落單流程非常有趣:1. 門口有兩條隊 大家要排落單隊2. 然後店員安排落單 逐個逐個
⚠️請注意呢間本店 🙅🏻♀️💵不收現金
嚟到日本東京點可以唔食吓佢哋好出名嘅呢間拉麵店?🍜
呢次係小編第一次食呢一間好出名嘅銀座篝😍
之前聽好多朋友介紹 其實東京都有不只一間的分店
不過咁啱去開銀座就梗係喺銀座食🙂↔️
小編係揀咗 🐷特製雞白湯拉麵🍜
究竟特製有咩咁巴閉呢? 就係多咗一碟嘢..
雞白湯拉麵 1800円
因為好多都好油🙂果然呢間嘢真係名不虛傳 個湯底出名超正
🐣🐔雞肉嘅份量就真係還好啦 但係個湯底令到成件事勁吸引 😂
落單流程非常有趣:
1. 門口有兩條隊 大家要排落單隊
2. 然後店員安排落單 逐個逐個 入去餐廳裏面點餐落單 接受信用卡💳
3. 俾咗錢之後攞住張單行出去餐廳門口 有另一條隊 等待入座
呢間餐廳有啲似平時我哋見到嘅居酒屋同埋好細間嘅拉麵館🏮
空間真係非常之狹窄同埋唔大🤣🤣🤣不過都ok🤣服務都叫係幾周到(喺日本服務好似好難搵到不周到的地方 日本人很有禮貌🥰)
如果你想試吓佢哋嘅拉麵 但係又唔想排隊可以點算呢?
小編見到成田機場係有的🤣大家入咗閘之後應該會搵得到(因為小編臨走嘅時候都食咗一碗😋😋)
銀座 篝 本店
📍 6 Chome-4-12 Ginza, Chuo City, Tokyo 104-0061日本
📍〒104-0061 東京都中央区銀座6丁目4−12
Google Map一搵就搵到 信我🐷
#日本 #日本旅行 #日本購物 #東京旅行 #大阪 #東京 #hkfoodie #foodiehk #旅行 #日本拉麵 #東京美食 #東京グルメ