2017-09-25 207 views
今日係心齋橋不停經過,行過Pablo幾次,係食Dinner前都應該係時候要買一個番酒店食,當飯前甜品(為等陣食溫野菜開定個胃)而咁岩呢個時候,Pablo新出左一隻芝士撻,號稱史上最滑,我地又咁岩出遊,當然要試一試 賴生就帶住屈小姐番去位於心齋橋既Takeaway Store啦!乖乖地跟住人龍排隊就買到嫁啦(不過Pablo真係厲害,由朝到晚都係有人排隊既)買到之後,屈小姐話要由自己親手拎番去酒店,唔比賴生拎,驚賴生會整爛,可見得屈小姐幾咁重視個Pablo,難怪有人會話美食 > 男朋友啦賴生跟住屈小姐番酒店,而屈小姐開心到冇留意到我地行過既路已經形成左一條血路,賴生個心淌血一番到酒店,第一件事當然係食個Pablo Nude啦,佢用左紙盒裝好,再用紙模保護住個撻,食既時候跟住佢個紙模既虛線撕開就可以食啦一打開之後,個撻其實唔大,目測得10-12cm直徑,屈小姐應該一個人都食得晒,影完相之後,賴生係度搵餐具,點知原來係冇跟餐具既,屈小姐話個店員講跟餐具要另外加錢買,Not Free好彩賴生個百寶袋有後備1) Pablo Nude: 4⭐️由精選芝士焗成,面層塗左蜜桃果醬,一啖食入口,2個
(為等陣食溫野菜開定個胃

一番到酒店,第一件事當然係食個Pablo Nude啦

Pablo Nude
¥800

好彩賴生個百寶袋有後備

Pablo  Nude
¥800

1) Pablo Nude: 4⭐️

精選芝士焗成,面層塗左蜜桃果醬,一啖食入口,2個字 - 好滑綿滑到好似芝士cream咁!面層既蜜桃醬甜甜地微酸,味道都唔會單調,有層次
 Pablo今次將"滑"推到極致但係要到做呢件事,當然要有所犧牲啦
佢就犧牲左⋯

1)Pablo撻最最最好食部份:撻皮,果塊多層鬆化酥脆又帶牛油香既撻皮邊 -> 變左紙模

2)原本隻芝士既芝士香同芝士味唔需要加隻蜜桃醬已經夠甜;Nude隻芝士既芝士香同味都冇原來既咁甜同濃郁

所以都係食番原味既撻最好

#親自帶屈小姐見小三

#夠晒胸襟廣闊
2017-09-07
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
¥400 (Last Night Supper)
Pablo Nude
¥ 800
Pablo  Nude
¥ 800
2017-06-26 119 views
即日來回的第十二站:PBALO我最愛的流心甜品店❤獨食系列既日來回的最後一餐,又回到我最愛的PABLO甜品店😝當日曾去過一次,但當時有點飽,只吃刨冰沒吃半熟撻。雖然之後吃了不少東西,但我的腦依然浮現出Pablo的芝士撻,我就知道當日幾飽都要回店內吃阿。半熟抹茶芝士撻 ¥930 堂食有一人份量,外賣的份量有迷你版,或是大版,就是沒有一人獨享的份量哦👧👨所以堂食就最好了。抹茶撻上有紅豆,內有白玉🍡切開流出稠稠的流心😍好吸引阿,Pablo的 一向不太濃,以甜味為主哦。撻皮是酥皮,好像跟我以前吃的不一樣阿,🙊酥皮薄且酥脆,如果是曲奇皮就好啦。…………………Japan , Pablo….....….........…
即日來回的第十二站:PBALO

我最愛的流心甜品店❤獨食系列

半熟抹茶芝士撻 ¥930

…………………

Japan , Pablo

….....….........…
2017-06-25
2015-09-03 65 views
買返酒店食, 芝士味好濃, 好味~大阪市中央区心斎橋筋2-8-1 心斎橋ゼロワンビル1Fhttp://www.pablo3.com/shops/shinsaibashi.html 芝士味800 yen 一個, 宇治抹茶味1166 yen 一個
買返酒店食, 芝士味好濃, 好味~
大阪市中央区心斎橋筋2-8-1 心斎橋ゼロワンビル1F
¥495