到埗大阪之後既第一餐,就去左食呢間响大阪中央市場內既隱世壽司店,Endo Sushi 出左名性價比高,只有四種壽司組合,啱哂有選擇困難症既我😅.雖然大阪中央市場位置比較偏僻,附近亦沒有景點,但食完Endo Sushi之後就會覺得很值得😋.我地叫左1號同2號壽司組合,每個¥1150(未稅) 1號壽司組合有星鰻、海膽軍艦、鯛魚、拖羅和鰤魚,2號就有蟹肉、赤貝、干貝、拖羅和白帶魚,每一貫壽司的材料都相當新鮮、壽司飯的調味也剛剛好.海膽份量算多,色澤鮮明,入口即溶,無我最討厭既腥臭味,好新鮮🤤拖羅亦都係不得了,未算最肥但勝在厚身,係中拖羅既程度,油脂十分香😚而最令我驚豔既一定係星鰻,肉質十分軟稔,配上出色既醬汁,入口即化,好難忘😍.整體來說以¥1150食到咁高質既壽司係抵食,性價比十分高🤩值得推介!.

1號壽司組合

2號壽司組合