🐤 チキンオムライス 雞肉蛋包飯 ¥1080鷄粒嘅味道較為清淡 有少少似白烚🤣 同埋成碟飯真係得幾粒🥺🥺🥺蛋皮係全熟des 薄得嚟有蛋香🍳但就冇乜蛋汁 有別於香港嘅蛋包飯🙈茄汁飯底酸酸地 口感細膩🥫𤉶煮嘅醬汁天然撲素 完全冇味精😆略嫌整體分量較少🤏🏻可以比較適合細食嘅朋友😗-🐮 ビーフシチューオムライス 烤牛肉蛋包飯 ¥2100相比起雞肉 烤牛肉味道較濃郁😋牛肉汁較杰身 香濃嫩滑🤩有入口即融既口感🥰好少香料 原汁原味好傳統🏮牛肉分量多啲嘅話會更好😚以港紙百幾蚊嚟講分量太細😿唔算太抵🤑 性價比麻麻地😶-🐷小小總結整體嚟講其實真係好淡味😂食慣香港啲味精會有啲唔太習慣呢種清淡😂絕對冇其他人吹捧到咁好食😮‍💨對食物味道唔好抱太大期望會比較好🤫但係食個vibe打下卡係值得嚟的🫶🏻所以4個🐽係比個環境的‼️我諗咁出名係因為個環境 而唔係因為嘢食🧐同埋真係好多人🤣 想食記住預早啲時間喇⏰呢間餐廳喺1922開 啱啱好過咗100年🎌歷史悠久嘅純日式建築🏯 中間仲有個庭院🏡坐喺日式塌塌米 加埋用木為主嘅裝修🪵好有傳統古典嘅感覺🎎食個環境已經加咗好多分😍呢間餐廳有好多分店🙈記住係心斎橋總部先有咁特別嘅體驗🥳-
🐤 チキンオムライス 雞肉蛋包飯 ¥1080
鷄粒嘅味道較為清淡 有少少似白烚🤣