2017-09-25 164 views
一路拖住著住浴衣既屈小姐係嵐山周圍影相,終於黎到今日嵐山之旅既尾聲 - 竹林,係入竹林之前,都係要醫下肚先,因為著住浴衣其實真係幾拘束,行步路都唔行得快,條腰又好辛苦,對木屐又搞到對腳同腳板鬼死咁酸痛 如果你女朋友著緊浴衣/和服,請就一就佢,因為真係好鬼辛苦嫁,好彩賴生今次都有著先體會到箇中感受,難怪人地成日講愛靚唔愛命難得黎到三忠豆腐屋,又有一排櫈可以坐一坐,幾歹都要坐一坐歇一歇對腳先!買完係對面等出餐就得,仲有位坐住食,係胡麻豆腐同冷豆腐入面,屈小姐同賴生就決定左揀冷豆腐,因為唔想比胡麻醬既味遮到豆腐味,我地今次一心一意追求極致既濃濃豆腐味1)冷豆腐:3⭐️一拎舊豆腐就知到好嫩滑,面層有起粒粒既紋理,配上幾粒蔥花,蘿蔔蓉同木魚絲,少少提香既作用,醬汁就是鰹魚豉油!口感係好滑既,滑得黎唔算易爛/易散,挺身既,不過冇我地預期既豆味,都係輕輕有少少豆味咁樣,最後我地要靠點個鰹魚豉油食但係,其實日本好多豆腐都做得好過香港好多嫁啦,嫩滑得黎挺身唔容易爛,加上都仲有豆味存在,比3⭐️你啦!食完我地再轉戰對側面果間丸子舖#竹林裏人潮處處#一但捕捉到冇人既時候要快閃影相#高超技巧#訓練使用相機速度#豆
,條腰又好辛苦,對木屐又搞到對腳同腳板鬼死咁酸痛
 如果你女朋友著緊浴衣/和服,請就一就佢,因為真係好鬼辛苦嫁
,好彩賴生今次都有著先體會到箇中感受
,難怪人地成日講愛靚唔愛命

買完係對面等出餐就得,仲有位坐住食

冷豆腐

#豆味阿豆味阿我要豆味
#有得坐就要坐一坐
#體貼既賴生
2017-09-09
¥150 (Tea)
冷豆腐
¥ 300
2014-05-19 92 views
在古都芋本舖旁邊還有一家名店也不能錯過: 三忠豆腐 這就是店的正面,餐牌都在上面了只有幾個簡單的座位,吃完以后,還得自己把碗放到收集處店名是豆腐,當然要試試啦。。。胡麻豆腐,380yen豆腐挺滑的,胡麻味做的出色,醬汁也好味炸雞一般,沒什特色,可以不試
在古都芋本舖旁邊還有一家名店也不能錯過:
三忠豆腐
這就是店的正面,餐牌都在上面了
只有幾個簡單的座位,吃完以后,還得自己把碗放到收集處
店名是豆腐,當然要試試啦。。。
胡麻豆腐,380yen
豆腐挺滑的,胡麻味做的出色,醬汁也好味
炸雞一般,沒什特色,可以不試