2017-10-06 69 views
著住浴衣既賴生同屈小姐終於坐完小火車番到黎啦,係小火車入面仲影左張好靚既合照添。不過我地發現左個秘密!就係我地唔記得拎遮⋯曬到七彩,唔怪得岩岩換好浴衣落樓就見到另外4個浴衣女擔緊遮⋯好彩今次冇揀和服著,揀左可能中左暑⋯之但係我地既體溫都似乎上升左唔少⋯唯有用秘方降一降溫先行過見到呢間舖,見到個大雪櫃,入面放住一條條卷蛋,有D仲要係流心抹茶卷蛋,而且唔算太貴,但我地2個人夾埋食一條好似過份左D,所以我地轉戰另一個目標 : 黑蜜豆抹茶雪糕多士(加多80Yen可以轉做抹茶雪糕),梗係轉啦買完仲可以直入側面既有蓋廣場坐住食,又唔駛曬,降下溫麻黑蜜豆抹茶雪糕多士:4.5⭐️大熱天時,係個遮陰位坐低食雪糕是爽的!而呢份多士仲要係雙球添,好邪惡!呢間舖頭都好貼心嫁,附上匙羹比你食,等你唔駛用手同口咬!至於味道呢,抹茶雪糕面上鋪左層抹茶粉,初時有奶既甜味,而入口有茶味回甘,唔錯!而粒黑蜜豆更加係神來之筆,豆味好濃,而且好大粒好有咬口,為整體味道加添層次!(不過得2粒),而多士呢,味道同白麵包係冇乜分別既,少少甜啦!不過佢出色既地方係口感,食落去鬆軟到好似食緊海綿蛋糕咁嫁賴生呢個決定係冇錯既!係食正餐前食
著住浴衣既賴生同屈小姐終於坐完小火車番到黎啦

好彩今次冇揀和服著,揀左可能中左暑⋯
之但係我地既體溫都似乎上升左唔少⋯唯有用秘方降一降溫先

買完仲可以直入側面既有蓋廣場坐住食,又唔駛曬,降下溫麻

黑蜜豆抹茶雪糕多士
¥350
黑蜜豆抹茶雪糕多士:4.5⭐️

大熱天時,係個遮陰位坐低食雪糕是爽的
!而呢份多士仲要係雙球添,好邪惡
!呢間舖頭都好貼心嫁,附上匙羹比你食,等你唔駛用手同口咬

!而粒黑蜜豆更加係神來之筆豆味好濃而且好大粒好有咬口,為整體味道加添層次
(不過得2粒
),而多士呢,味道同白麵包係冇乜分別既,少少甜啦!過佢出色既地方係口感,食落去鬆軟到好似食緊海綿蛋糕咁嫁

賴生呢個決定係冇錯既!係食正餐前食左呢個多士先,降溫消暑,順便比對腳歇一歇
 賴生英明!

#消暑休息的重點
#休息是為了走更長的路
2017-09-09
TakeAway
¥200 (Lunch)
黑蜜豆抹茶雪糕多士
¥ 350