OpenRice Index

kellynks
Member 0 First(s)
Reviews2 Review(s)
編輯推介數目0 Editor's Choice
Recommended0 Recommended
Popularity0 View(s)
Replies in Forum0 Comment(s)
Upload Photos12 Photo(s)
Upload Videos0 Video(s)
Follow1 Following
粉絲79 Follower(s)
kellynks  Level 1

Showing 1 to 2 of 2 Reviews in Japan
🤤大大碗拉麵🍜🤤 Smile Jun 24, 2023
Categories : Ramen

balloon餐廳特式係在門外自助落單,flower價錢相宜,起初還挺有信心可以應付自助落單lol,結果使排隊嘅人龍更長,我們亦搞唔掂,於是店員出來幫忙。smile

原來係先入錢,再選擇食物,heart然後就取回餘錢。取票後便入座,店內空間骨緻,starL型長枱,面對著廚師制作拉麵,excited坐位後有掛鉤可以供客人掛衣服、雨傘、手袋等等。

玉子豚肉拉麵加餃子🥟
好大碗,cry先試湯底,味道清而不淡,再試食拉麵,like麵質爽滑彈牙,唔淡口,豚肉肉質唔韌好食,wow糖心蛋一整隻,好正,在香港通常只有半隻。好喜歡多野食,kiss填滿了唔夠喉的意欲。餃子不過不失。star

frustratedfrustratedfrustrated店內只有兩三人,但環境物品都井井有條,balloon自助落單開始到客人完餐都好有系統。wowlike

Table Wait Time: 5 minute(s)

Date of Visit: May 29, 2023

Spending per head: Approximately ¥1050(ディナー)

Other Ratings:
雰囲気
サービス
コストパフォーマンス

• Keep it up!

• Looking Forward

• Interesting

• Touched

• Envy

• Cool Photo
      View Results
Recommend
Categories : Japanese food (other) | Kaiseki/ Traditional Course Meal | Crab

重遊大阪,令我好想再食的其中一樣美食就係蟹道樂,可惜比預期差好多。

重返蟹道樂分店,預訂下午14:30時間,14:00到都可以入坐。smileheart

一入去先除低鞋,然後會有人將我們嘅鞋收好,好整齊企理。環境闊落,balloon坐得舒服。

坐了一會兒,第一道前菜,緩緩送上,有凍蟹腳、凍沙律卷,碗碟好精緻,star色彩繽紛。

然後食蟹腳蟹肉刺身,肉質尚算可以smile,豉油偏咸。

稍後片刻後茶碗蒸送到,熱辣辣,好滑like

第四道:🧀芝士焗蘑菇蟹肉,excited好好食,淡淡芝士味香配上蘑菇有口感。wow

再來炸蟹夾,炸粉好簿,鬆化。🍤

bowl蒸飯好咸好咸sad,無麥蟹味,當茶積飯食都係好咸好咸!upset

最後甜品🍧:即磨綠茶配雲呢拿雪糕。

frustratedfrustratedfrustrated蟹沒有以前這麼大隻,這套餐價錢,感覺可以再豐富啲。

前菜,有凍蟹腳、凍沙律卷

芝士焗蘑菇蟹肉,好好食,淡淡芝士味香配上蘑菇有口感

芝士焗蘑菇蟹肉,好好食,淡淡芝士味香配上蘑菇有口感

炸蟹夾,炸粉好簿,鬆化

炸蟹夾,炸粉好簿,鬆化

蒸飯好咸好咸,無麥蟹味,當茶積飯食都係好咸好咸!

蒸飯好咸好咸,無麥蟹味,當茶積飯食都係好咸好咸!

即磨綠茶配雲呢拿雪糕

即磨綠茶配雲呢拿雪糕

Table Wait Time: 0 minute(s)

Date of Visit: May 29, 2023

Spending per head: Approximately ¥4950(ランチ)

Other Ratings:
 3  |
雰囲気
サービス
コストパフォーマンス

• Keep it up!

• Looking Forward

• Interesting