レベル2
2020-04-17 52 アクセス
呢間日本和菓子老店嘅銅鑼燒,係東京三大銅鑼燒之一👍🏻。由於店舖非常有人氣,平時都大排長龍㗎~不過妹豬仔算好彩,喺門外排隊排咗大概20分鐘就入到店嚕😝~.店內裝潢充滿日式傳統感覺☺️,除咗出名嘅銅鑼燒之外,仲有其他唔同嘅和菓子、日式甜點,例如:大福、蕨餅等等。妹豬仔👧🏻同男朋友👦🏻就買咗呢兩種口味唔同嘅銅鑼燒。.🔸 (¥360)內餡係紅豆泥嘅銅鑼燒,比平時食開嘅銅鑼燒大,而且頗有重量😆。餅皮口感都幾特別,鬆軟得嚟又有啲煙韌,而且唔會太濕同太乾。至於紅豆餡料好好味,紅豆味十足😋。不過我估因為用咗十勝紅豆同黑糖嚟整,所以味道偏甜,食多幾啖就有啲膩😝。.🔸 (¥360)內餡係白豆泥嘅銅鑼燒,同樣尺寸大同幾有重量,餅皮同黑餡嗰款亦都一樣。不過值得一提嘅係,白豆餡料嘅甜度比紅豆餡料更更更甜😅,唔鍾意甜食嘅朋友可能未必鍾意食/未必接受到,所以如果第一次去食,我建議都係試黑餡比較好🤣。
レビュー全文表示
7 アクセス

6 アクセス
0 コメント
銅鑼燒(黑餡、白餡)
3 アクセス
0 コメント

🔸[銅鑼燒(黑餡)] (¥360)
銅鑼燒(黑餡)
4 アクセス
0 コメント

🔸[銅鑼燒(白餡)] (¥360)
銅鑼燒(白餡)
4 アクセス
0 コメント
(上記レビューはユーザーの主観的なご意見・ご感想であり、OpenRiceの見解を代表するものではありません。)
投稿
評価の詳細
雰囲気
サービス
コストパフォーマンス
食事スタイル
店頭で食事
お勧めメニュー
銅鑼燒(黑餡、白餡)
銅鑼燒(黑餡)
銅鑼燒(白餡)