2019-11-01 18 views
今次香港來新宿旅行其實真係好想試下食河豚(即係香港人稱的~雞泡魚),前晚係歌舞伎町行街發現一間地庫食店。遠遠見到入口旁的魚缸內養了一群河豚,而且河豚體型大(接近一斤)好想試下啊~因前晚食過了晚餐所以等到今晚黎試下。再行到魚缸門前用手量度河豚,真係有一斤喎⋯⋯不用等之餘職員還給我們獨立房坐好服務,日式裝飾就坐地下看餐牌點菜,全店食的全都是河豚料理別無其他。但真的做了一魚多食,小量河豚魚皮做刺身前菜,再送上河豚刺身,河豚雜錦煲,酥炸河豚,用剛才河豚雜錦煲的高湯煮粥加上雞蛋一同死~一流口感,真係用心製作的菜式。整體真係服務,環境,食物都好高評價⋯⋯一定會再來
今次香港來新宿旅行
好想試下啊~
河豚皮刺身
河豚刺身
河豚雜錦鍋
高湯
酥炸虎河豚
2019-10-31
¥7500 (Dinner)
河豚皮刺身
河豚刺身