作為食肉獸😈,去到東京當然都要繼續履行「我要食肉」呢個使命啦😆~旅行前睇資料見好多人推介呢間人氣燒肉放題店,為免walk-in會太多人而冇位,所以出發前已經上網book定位嚕😁~.🔸 (¥9,500/位)餐廳有唔同燒肉套餐和放題可以選擇💁🏻‍♀️。燒肉放題有、、。我哋選擇嘅係,可以任食任飲😝(其實亦就係再加任飲,用餐時間就由90分鐘加到去120分鐘)。. 入座之後,店員首先傳上熱毛巾俾我哋抹手同俾圍裙我哋著。跟住再傳上前菜同3款肉類👍🏻(鹽味牛舌、高級里脊肉、五花肉),跟住話我哋知之後就可以自行喺tablet點餐📱。呢個套餐雖然係最基本嗰個,但任食餐單已經非常豐富😆,可以任食17款肉類🥩、5款海鮮🦑、6款蔬菜/前菜🥬、9款飯麵類🍚🍜、4款湯類🥣,另外就係可以任飲Drink List上面32款酒精🥃或非酒精類飲品🍵。.肉類方面其實唔只牛肉🐮,仲有雞肉🐔同豬肉🐷㗎~妹豬仔就特別鍾意食呢幾款牛肉😍:、、,因為肉味都好香濃🤤。而海鮮方面都好鮮甜😋,點咗、、、河豚🐡]。當用餐完畢之後,店員稍作清理枱面,就傳上當晚甜品(一粒好凍嘅雪糕糯米糍)同熱茶一杯🍵。.值得一提嘅係,店員每隔一段時間就會主動過嚟

🔸[楓之宴] (¥9,500/位)
餐廳有唔同燒肉套餐和放題可以選擇💁🏻‍♀️。燒肉放題有[雪之宴]、[月之宴]、[松阪之宴]。我哋選擇嘅係[楓之宴],可以任食任飲😝(其實亦就係[雪之宴]再加任飲,用餐時間就由90分鐘加到去120分鐘)。

肉類方面其實唔只牛肉🐮,仲有雞肉🐔同豬肉🐷㗎~妹豬仔就特別鍾意食呢幾款牛肉😍:[高級里脊肉]、[五花肉]、[菲力],因為肉味都好香濃🤤。
而海鮮方面都好鮮甜😋,點咗[螃蟹🦀️]、[扇貝]、[蝦🦐]、河豚🐡]。

值得一提嘅係,店員每隔一段時間就會主動過嚟睇下個網有冇燶,再換走燒燶咗嘅網👍🏻。另外,當隔離枱有人入座嗰陣,店員仲即刻垂下薄簾布嚟隔開兩張枱,雖然都仲會聽到隔離枱講嘢,但起碼有私人空間嘅感覺😂。所以我覺得呢度服務真係周到、貼心❤️!