第一日check in完我地就去酒店附近食Omakase🫶我們不諳日語,但又想與大將交流,於是選了這間多遊客而且大將英語不錯的壽司店,我們的予約方法很直接,就是直接在Google map找到店家然後send訊息聯絡😂當日由大將島崎大輔主理我們的晚餐,10人吧枱上只有我和男友是亞洲人面孔,也有日本人坐在包廂。壽司口味對我而言略重,如果配酒更適合。不過所有魚生的質素都非常高,單單食舊魚都好新鮮好滿足🤤🌟🌟帶左頭盔先,純粹非專業飲食體驗分享💕Dinner Omakase1. 鰹魚刺身(加左蔥蓉)2. 醬油漬吞拿魚+山藥 wasabi🌟3. 燒白子🌟4. 蠔 (檸檬汁)5. Sun dried 6~7days 燒鯖魚6. 野生蝦🌟7. 池魚 (鹽)8. 魷魚🌟9. 醬油漬 赤身10. 中拖羅🌟🌟🌟🌟11. 大拖羅12. 燒大拖羅13. 蘿蔔苗14. 小肌15. 海膽 (鹽)16. 三文魚籽17. 海鰻🌟🌟18. 玉子 (柑桔味)19. 鐵火卷20. 麵豉湯21. 雪糕(開心果、士多啤梨、藍莓)打左星星嘅係我覺得好味的,我最鍾意中拖羅🤤肥美,魚味濃,魚生真係好高質🤤🤤🤤海鰻炭烤味濃,肥而厚,最鍾

🌟🌟帶左頭盔先,純粹非專業飲食體驗分享💕
Dinner Omakase
1. 鰹魚刺身(加左蔥蓉)
2. 醬油漬吞拿魚+山藥 wasabi🌟
3. 燒白子🌟
4. 蠔 (檸檬汁)
5. Sun dried 6~7days 燒鯖魚
6. 野生蝦🌟
7. 池魚 (鹽)
8. 魷魚🌟
9. 醬油漬 赤身
10. 中拖羅🌟🌟🌟🌟
11. 大拖羅
12. 燒大拖羅
13. 蘿蔔苗
14. 小肌
15. 海膽 (鹽)
16. 三文魚籽
17. 海鰻🌟🌟
18. 玉子 (柑桔味)
19. 鐵火卷
20. 麵豉湯
21. 雪糕(開心果、士多啤梨、藍莓)

打左星星嘅係我覺得好味的,我最鍾意中拖羅🤤肥美,魚味濃,魚生真係好高質🤤🤤🤤海鰻炭烤味濃,肥而厚,最鍾意係只加左少少醬汁。上野生蝦時,師傅見到對女仔黎講太大舊,細心地切開一半,蝦非常新鮮🤤

另外酒餚我非常鍾意醬油吞拿魚配山藥,食時建議先唔好撈埋wasabi,兩種不同質感加埋一齊非常特別🤤🤤另外燒白子非常特別,喺香港我只食過拌入酸汁嘅做法,炭燒白子我認為更能發揮白子種食材,對於怕白子滑潺潺口感嘅人可以放心食呢味🫶

飯酸度適中,唯一不太喜歡的是有些壽司會灑上海鹽,令口味變重。如果沒有加鹽應該有不少壽司我也喜歡。師傅非常友善,很喜歡與每位客人交流,亦關心客人的口味喜好。師傅最後更端出由他的媽媽於2014年釀製的梅酒。雖然我少喝酒,小酌一杯覺得很易入口,梅子香氣濃郁🤤總括而言,性價比十足,食材高質,師傅好客,值得一試。

¥23000 (Dinner)
  • 中拖羅
  • 海鰻